Terug

 • Androstandiol-glucuronide 3a-diol

Androstandiol-glucuronide 3a-diol

  87,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1265 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  James

  Goede klantenservice!

  10/10

  Dex Hermans

  Ik ben erg tevreden over het bedrijf en laad regelmatig mijn bloed onderzoeken. Het enige jammer vind ik dat je geen bevestiging krijgt wanneer het bloed is aangekomen. Dat zou wel een meerwaarde…

  Productomschrijving

  Androstandiol-glucuronide 3a-diol

  Bloedonderzoek Androstandiol-glucuronide uit serum

  Androstandiol is een metaboliet van DHT. Door dit te meten kunnen we zien of er iets mis is in de omzetting van DHT naar 3a-diol bij een verhoogd DHT.
  Beoordeling androstandiol glucuronide is een metaboliet van het perifere androgeenmetabolisme (testosteron, dihydrotestosteron). Vooral de glurononidevorm is van belang voor de diagnose bij patiënten met idiopathisch hirsutisme. Hirsutisme, gedefinieerd als overmatige groei van terminale haren volgens een mannelijk beharingspatroon, komt veel voor bij vrouwen en is meestal een uiting van hyperandrogenisme bij het polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS). Daarnaast komt idiopathisch hirsutisme regelmatig voor. Bij een kleine minderheid van de patiënten gaat het om ernstige bijnier- of ovariumafwijkingen.

  Studies hebben aangetoond dat testosteron, androstenedione en dihydrostestosteron mogelijk nog steeds binnen het normale bereik zijn voor patiënten met hirsutisme, terwijl de niveaus van androstandiolglucuronide verhoogd zijn. Met de bepaling van androstanediolglucuronide kan tenslotte een zeer goede therapieregeling van hirsutisme worden gemaakt. Als de therapie succesvol is, wordt een daling van de gemeten waarden waargenomen. Bovendien hadden vrouwen met polycysteus ovariumsyndroom (PCO) verhoogde spiegels van androstanediolglucuronide.

  referentiewaarden:
  vrouwen:  vanaf 12 jaar: 0,2 - 6,0 μg / l
  mannen  vanaf 12 jaar: 3,4 - 22,0 μg / l

   

  Reviews

  Recent bekeken

   • Androstandiol

   Androstandiol

   € 87,-

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Androstandiol-glucuronide 3a-diol

   Androstandiol-glucuronide 3a-diol

   € 87,-

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »