Terug

 • Actief Vitamine D 1,25-di-Hydroxy actief vitamine D

Actief Vitamine D 1,25-di-Hydroxy actief vitamine D

  Vitamin D-1,25 is ook bekend onder de namen: 1,25-(OH)2 D3, 25-Dihydroxy-cholecalciferol, 25-Dihydroxy-Vitamine D, 25-OH2 Calcitriol, Vitamine D3 1

  57,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1265 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  James

  Goede klantenservice!

  10/10

  Dex Hermans

  Ik ben erg tevreden over het bedrijf en laad regelmatig mijn bloed onderzoeken. Het enige jammer vind ik dat je geen bevestiging krijgt wanneer het bloed is aangekomen. Dat zou wel een meerwaarde…

  Productomschrijving

  Actief Vitamine D 1,25-di-Hydroxy actief vitamine D

  Vitamine D (1,25-di-Hydroxy-Vitamine D3) 
  Voor mensen met een abnormaal calciumgehalte in bloed of voor patiënten met klachten die horen bij vitamine D-tekort en bij onbegrepen spierzwakte. De omzetting van de niet-werkzame 25-hydroxy vitamine D in werkzaam 1,25-dihydroxy.

  Als je vitamine D, calcium, fosfaat of magnesium toegediend krijgt, kun je vitamine actief Vitamine D testen om te kijken of de therapie werkt. De dokter laat ook wel  actief vitamine D bepalen bij mensen bij wie er een grotere kans is dat ze slecht vitamine D opnemen via hun darmen. Voorbeelden van zulke ziekten zijn taaislijmziekte (cystic fibrose) en de ziekte van Crohn.

  De streefwaarde voor 1,25-hydroxy vitamine D ligt tussen 65 en 224,9 pmol/l.

  Verhoogd

  Een hoog vitamine D in de werkzame vorm (actief vitamine d) (1,25-dihydroxy vitamine D) kan komen door te hoge productie van bijschildklierhormonen of bij ziekten zoals sarcoïdose* of sommige lymfomen (lymfekliergezwel). Een hoog vitamine D (concentraties boven 500 nmol/l) in combinatie met verhoogd calcium kan zorgen voor verkalking en schade aan organen zoals de nieren. Het lichaam probeert de hoeveelheid calcium te verlagen door calciumfosfaat af te zetten in de organen. De organen verkalken hierdoor en raken beschadigd. (Een hoog vitamine D in de niet-werkzame vorm (25-hydroxy vitamine D) betekent meestal dat iemand te veel vitamine D binnen krijgt, bijvoorbeeld via vitaminepillen of andere supplementen). 

  *Sarcoïdose is een ziekte waarbij veel verschillende organen ontstoken kunnen zijn. Er is een acute vorm en een chronische vorm. Soms zijn er zwellingen onder de huid zichtbaar. Dit zijn ophopingen van witte bloedcellen. Sarcoïdose wordt ook wel de ziekte van Besnier-Boeck genoemd.


  Verlaagd

  Een laag vitamine D in de werkzame vorm (1,25-dihydroxy vitamine D) kan ontstaan bij nierziekten.
  Het gebruik van sommige medicijnen tegen epilepsie kan leiden tot een minder goed functionerende lever waardoor deze minder vitamine D aanmaakt. Een te lage magnesiumwaarde kan leiden tot een verlaagde calciumwaarde. Het lichaam kan dit niet herstellen met behulp van vitamine D en bijschildklierhormoon (PTH). Na toediening van magnesium en calcium wordt de regulatie weer hersteld.

  (Terwijl bij de 25-oh test laag vitamine D in de niet-werkzame vorm (25-hydroxy vitamine D) duidt op een vitamine D-tekort. Dit kan worden veroorzaakt door te weinig zonlicht, onvoldoende opname via de voeding of slechte opname vanuit de darmen. )

  meetmethode: (CLIA)

  Reviews

  Recent bekeken

   • Actief Vitamine D

   Actief Vitamine D

   € 57,-

   Vitamin D-1,25 is ook bekend onder de namen: 1,25-(OH)2 D3, 25-Dihydroxy-cholecalciferol,...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Actief Vitamine D 1,25-di-Hydroxy actief vitamine D

   Actief Vitamine D 1,25-di-Hydroxy actief vitamine D

   € 57,-

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »