Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Zika Virus IgM antistoffen

Zika Virus IgM antistoffen

  IgM-antilichamen tegen het Zika virus verschijnen 4 tot 5 dagen na het begin van de ziekte in het bloed en duren ongeveer 12 weken. Bestel hier je test.

  € 65,-59,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Zika Virus IgM antistoffen

  Bloedonderzoek door IgM antilichamen tegen Zika Virus. (Zika-Virus-Ak (IgM) uit serum). Dit onderzoek meet of er IgM- antilichamen geproduceerd zijn door het immuunsysteem wanneer een persoon is blootgesteld aan het virus. 

  Voor de infectieziekten waarvoor een meldingsplicht geldt zijn wij verplicht een positieve uitslag te melden aan jouw locale GGD (meer informatie)

  IgM-antilichamen verschijnen 4 tot 5 dagen na het begin van de ziekte in het bloed en duren ongeveer 12 weken. Het uitvoeren van de test buiten dit venster kan vals-negatieve resultaten opleveren. IgM-antilichaamstests kunnen ook positief uitvallen als een persoon is geïnfecteerd met een vergelijkbaar virus, zoals dengue (kruisreactie genoemd).

  Het Zika virus wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. De ziekte (zikakoorts) verloopt meestal vrij mild. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wel is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. 
  Ook het Denguevirus, ofwel knokkelkoorts kan door deze mug verspreid worden.

  Vrouwen die zwanger zijn of een baby proberen te krijgen, worden nog steeds gewaarschuwd om naar de 79 landen te reizen waar Zika zich heeft verspreid.
  Dit advies is gebaseerd op het verhoogde risico op microcefalie en andere aangeboren afwijkingen bij babys van zwangere vrouwen die besmet zijn met het Zika-virus, dat voornamelijk wordt verspreid door muggen. Microcefalie is een aandoening waarbij een baby wordt geboren met een klein hoofd of een hoofd heeft dat na de geboorte niet meer groeit. In overeenstemming met het advies van de Wereldgezondheidsorganisatie heeft Sun Online een kaart gepubliceerd waaruit blijkt welke landen nog steeds gevaarlijk zijn om naar toe te reizen. De Wereldgezondheidsorganisatie adviseert zwangere vrouwen om niet naar door Zika getroffen gebieden te reizen die ze hebben geclassificeerd in categorie 1 en 2. Categorie 1 is een land met een nieuwe introductie van het Zika-virus sinds 2015, of waar het virus opnieuw is geïntroduceerd, met voortdurende overdracht.

  Een infectie met het Zika virus geeft bij ongeveer 1 op de 5 mensen klachten. Symptomen van Zikakoorts ontstaan meestal 3 tot 12 dagen na een beet van een besmette mug. De meeste mensen herstellen binnen een week zonder ernstige problemen. 
  Klachten die kunnen voorkomen zijn:

  • Acute (matige) koorts
  • Niet-etterige ontsteking van het oog
  • Spier- en gewrichtspijn (vooral van de handen en de voeten, soms gewrichtszwelling)
  • Huiduitslag (vaak beginnende in het gezicht en uitspreidend over de rest van het lichaam)
  • Minder vaak: hoofdpijn, gebrek aan eetlust, overgeven, diarree en buikpijn


  Er is een verband tussen afwijkingen bij het ongeboren kind en besmetting met het zikavirus tijdens de zwangerschap, ook wel het congenitaal Zika virus syndroom genoemd. Hierbij wordt onder andere een hersenafwijking (microcefalie) bij het ongeboren kind beschreven.
  Het syndroom van Guillain-Barré lijkt ook een complicatie van een besmettig te zijn. Hiervan is echter nog onbekend hoe vaak het voorkomt na een zikavirusinfectie, maar dat lijkt vrij zeldzaam te zijn.

  Seksuele overdracht 

  Het Zika virus kan heel soms via seksueel contact worden overgedragen. Het virus is namelijk in het sperma gevonden. De kans om zo besmet te raken met het zikavirus wordt echter als heel klein ingeschat. Om deze besmetting te voorkomen wordt aan mannen die in landen zijn geweest waar het zikavirus voorkomt, geadviseerd om gedurende twee maanden een condoom te gebruiken. Zeker bij een zwangere vrouw.

  Niet anoniem

  De meldingsplicht kan verspreiding van infectieziekten helpen voorkomen. De meldingsplicht is geregeld in de Wet publieke gezondheid (meer informatie).

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • Zika Virus IgM

   Zika Virus IgM

   € 65,- € 59,-

   IgM-antilichamen tegen het Zika virus verschijnen 4 tot 5 dagen na het begin van de ziekte...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Zika Virus IgM antistoffen

   Zika Virus IgM antistoffen

   € 65,- € 59,-