Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Zechsal Magnesium Urinetest

Zechsal Magnesium Urinetest

  Magnesium is belangrijk voor de werking van vele enzymen. Deze Test meet het magnesium level in Urine. Je kunt deze test zelf thuis afnemen.

  49,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Zechsal Magnesium Urinetest

  Deze Test meet het magnesium level in Urine.

  Je kunt deze test zelf thuis afnemen met het handige opzuigsysteem.
  Na bestelling ontvang je de testkit en het verzendmateriaal voor het opsturen naar het Laboratorium van Bloedwaardentest. De uitslag met toelichting volgt per mail.

  Magnesium is een essentieel element zoals calcium en is daarom in de botten (66% magnesium het lichaam in de botten). Net als extreem lage calcium, kan extreem lage magnesium van krampen en spasmen van de spieren veroorzaken.
  De meest voorkomende reden voor de lage urine magnesium is een laag magnesium in de voeding. Een Laag magnesiumlevel kan de kans op nierstenen verhogen.
  Minder voorkomende oorzaken van lage magnesium zijn coeliakie, Malabsorptie d.w.z. Onvoldoende vertering van voedsel zoals bij pancreas-insufficiëntie, vitamine D te kort , pancreas insufficiëntie, en hypothyreïdie.


  De eerste tekenen van magnesiumtekort zijn verlies van eetlust, misselijkheid, braken, migraine, vermoeidheid en zwakte. Als het magnesiumtekort verergert kunnen klachten optreden zoals, gevoelloosheid, tintelingen, spiercontracties en krampen, toevallen, veranderingen in de persoonlijkheid, angst, depressie, ADHD, abnormale hartritmes en coronaire spasmen. Een laag magnesiumgehalte in de urine wordt ook in verband gebracht met een verhoogd risico op een hart infarct.

  Hoog magnesium in urine

  De meest voorkomende reden voor hoog urine-magnesium is hoog magnesium in de voeding. Minder voorkomende oorzaken van hoge urine magnesium zijn alcoholisme, het gebruik van plaspillen, Bij een primair hyperaldosteronisme wordt er in de bijnieren teveel van het hormoon aldosteron gemaakt. Het hormoon aldosteron heeft invloed op de water- en zouthuishouding in het lichaam, overactieve schildklier, te veel vitamine D, overdosis van het antibioticum Gentamicine en vergiftiging met het kankerbestreidingsmiddel cisplatine.

  Verhoogde urine magnesium uitscheiding kan optreden bij mensen met insulineresistentie en/of type 2 diabetes. Symptomen van magnesium gemarkeerd risico kan zijn diarree, hypotensie, misselijkheid, braken, blozen, behoud van de urine, leus, depressie, lethargie alvorens aan spierzwakte, ademhalingsproblemen, extreme hypotensie, onregelmatige hartslag en hartstilstand.

  Bij nierproblemen of een afwijkende nierfunctie kan de meting van Magnesium uit urine onbetrouwbaar worden. In dat geval is het beter Magnesium Intracellulair uit bloed te meten.

  Reviews

  Recent bekeken

   • Zechsal Magnesium Urinetest

   Zechsal Magnesium Urinetest

   € 49,-

   Magnesium is belangrijk voor de werking van vele enzymen. Deze Test meet het magnesium lev...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Zechsal Magnesium Urinetest

   Zechsal Magnesium Urinetest

   € 49,-

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »