Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Salmonella IgA bloedonderzoek

Salmonella IgA bloedonderzoek

  Wanneer iemand drager is van Salmonella, betekent dit dat de bacterie aanwezig is in hun lichaam, maar niet altijd heeft men ook symptomen van deze infectie.

  35,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Salmonella IgA bloedonderzoek

  Bloedonderzoek Salmonella-antistoffen (enteritisch) (IgA)

  Enteritis betekent een  ontsteking van de dunne darm. In geval van een bloedonderzoek kan "enteritisch" aangeven dat de antistoffen specifiek gericht zijn tegen Salmonella-infecties die zich manifesteren als enteritis, dat wil zeggen een ontsteking van de dunne darm, veroorzaakt door Salmonella-bacteriën. 

  Deze tests meten de aanwezigheid van antilichamen tegen Salmonella in het bloed. Antilichamen zijn eiwitten die het immuunsysteem produceert om te vechten tegen een infectie. Een verhoogd niveau van specifieke antilichamen tegen Salmonella kan wijzen op een eerdere of huidige infectie.

  Het hebben van een positieve bloedtest voor Salmonella betekent niet altijd dat je een drager bent. Het kan ook wijzen op een eerdere infectie die je immuunsysteem succesvol heeft bestreden.

  De hoogte van salmonella antistoffen in je bloed kan iets zeggen over of je een drager bent van de bacterie Salmonella en of je klachten daardoor veroorzaakt kunnen worden. Antistoffen zijn eiwitten die het immuunsysteem produceert als reactie op de aanwezigheid van een specifieke ziekteverwekker, zoals Salmonella. Deze antistoffen helpen bij het bestrijden van de infectie.

  De hoogte van de titer, oftewel de concentratie van antistoffen in het bloed, kan enige informatie verschaffen over de kans op klachten bij een Salmonella-infectie. Een hogere antistoftiter kan erop wijzen dat er recentere blootstelling aan Salmonella heeft plaatsgevonden of dat de infectie nog actief is. In dit geval kan een hogere titer geassocieerd worden met een grotere kans op klachten.

  De aanwezigheid van antistoffen tegen Salmonella betekent niet noodzakelijkerwijs dat de klachten die je ervaart op dit moment veroorzaakt worden door een actieve Salmonella-infectie. Andere factoren, zoals andere ziekteverwekkers of niet-infectieuze oorzaken, kunnen ook vergelijkbare symptomen veroorzaken.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • Salmonella-antistoffen IgA

   Salmonella-antistoffen IgA

   € 35,-

   Wanneer iemand drager is van Salmonella, betekent dit dat de bacterie aanwezig is in hun l...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Salmonella IgA bloedonderzoek

   Salmonella IgA bloedonderzoek

   € 35,-