Prikpunten op maximaal 10 km van je huis
Geen verwijzing van je huisarts nodig
Stel zelf je onderzoek samen
Uitgebreid assortiment
€199,00 €99,90
Toevoegen aan winkelwagen

Rossmax Vingerpuls oximeter SB200

Rossmax Vingerpuls oximeter SB200
€199,00 €99,90 Incl. btw

Dit product is vervangen door een nieuwe opvolger: Kies nu voor de vervanger SB210 met gratis bluetooth. Deze is ook nog eens goedkoper! Lees meer..

Kies nu voor de aanbieding met gratis bluetooth

Een vingerpulsoximeter die naast het zuurstofgehalte en de polsslag ook de kwaliteit van de vaten meet  (ACT = Artery Check Technology-index).

Deze oximeter zorgt ervoor dat hartaandoeningen al in een vroeg stadium opgemerkt kunnen worden.
Voor een snelle eerste screening van de kwaliteit van de bloedvaten, ter ondersteuning van uw leefstijl-, voeding- en suppletieadviezen.

De Oximeter biedt de mogelijkheid om op een goedkope en snelle manier (als eerste screening) via de microcirculatie in de vinger een indicatie te krijgen van de conditie van de aderen. Uiteraard is soms aanvullende diagnostiek nodig en kan het nodig zijn om de persoon door te verwijzen naar een huisarts. De meting is volledig pijnloos (via infraroodscan) en de uitslag is al binnen twee minuten bekend. U krijgt hiermee een goede indruk van de mate van stijfheid van de aderen. De 'Stiffness-score' op een schaal van 1-6 biedt een praktisch hulpmiddel bij het opstellen van een individueel adviesplan met leefstijl-, voeding- en suppletieadviezen.

De meting en eenvoudige visuele weergave van het apparaat kan motiverend werken om het adviesplan nauwgezet te volgen. Naast de stijfheid van de bloedvaten, meet de Rossmax ook de hartslag en de zuurstofsaturatie van het bloed. Het apparaat is uiterst gebruiksvriendelijk en kan zowel bij volwassenen als bij kinderen toegepast worden.

Er is nu ook een app beschikbaar:

rossmax app

De meting door middel van de Oximeter en de classificatie van 1-6 zijn bedoeld als eerste screening en dienen zo nodig gevolgd te worden door aanvullende diagnostiek. 

Voor een accurate meting is het van belang dat de meting wordt uitgevoerd als de persoon rustig op een stoel zit en de hand in een stabiele positie wordt gehouden (op een horizontaal vlak zoals een tafel). Sporten of traplopen (of zelfs handen schudden) vlak van tevoren kunnen het resultaat van de meting beïnvloeden. Gebruik bij voorkeur de linkerhand. Zorg ervoor dat de middel- of wijsvinger goed gepositioneerd is in het apparaat (de vingertop op de sensor, en niet tegen het einde van het apparaat aan). Let er daarnaast op dat de persoon geen strakke horlogeband, armband en/of ringen draagt. Laat deze zo nodig afdoen. De bloedcirculatie dient onbelemmerd te zijn. Zorg verder dat de persoon warme handen heeft. Te koude handen kunnen door een verminderde bloedstroom eveneens zorgen voor een minder betrouwbaar resultaat. Het dragen van nagellak of acrylnagels/gelnagels zorgt er in veel gevallen voor dat de meting niet goed kan worden uitgevoerd. Het apparaat kan dan een foutmelding geven. Nooit meerdere metingen vlak na elkaar uitvoeren bij dezelfde persoon. Wacht 20 minuten voor een volgende meting. Het is aan te raden om de bijbehorende handleiding nauwgezet door te lezen voor het in gebruik nemen van het apparaat.

Zoals in de bijbehorende handleiding is vermeld, kan de score een afwijking tonen van +/- 1. Dit vanwege de afkappunten van de score. Bijvoorbeeld: de Oximeter geeft een 2 aan, en bij een volgende meting een 3. Dit betekent dat de waarde tussen 2,7 en 3 zit. Dit betekent niet dat het apparaat niet goed functioneert.

Voor meer informatie lees ook onze blog

De Rossmax meter maakt gebruik van ACT.
ACT (Artery Check Technology) verwerkt SpO2-signalen en bepaalt de stijfheid van de slagader (Artery Condition) op basis van de afgeleide golfvorm. Het classificeert de arteriële conditie verder in 6 niveaus en presenteert het resultaat in een intuïtieve grafische interface:

 • Level 1: Arteriën en bloedcirculatie verkeren in uitstekende conditie 
 • Level 2: Arteriën en bloedcirculatie verkeren in goede conditie 
 • Level 3: Arteriën en bloedcirculatie verkeren in redelijke conditie 
 • Level 4: Arteriën en bloedcirculatie verkeren in middelmatige conditie 
 • Level 5: Arteriën en bloedcirculatie verkeren in matige conditie 
 • Level 6: Arteriën en bloedcirculatie verkeren in slechte conditie

Hartslag, SpO2 en conditie van de slagader non-invasief meten via de vingertop!
De conditie van de slagader vertelt het potentiële risico van de volgende ziekten:

 • Arteriosclerose
 • Perifere circulatiestoornis
 • Hart-en vaatziekte

Bewaken van arteriële conditie met een door Rossmax ACT ingebouwde pulsoximeter maakt de vroege detectie van deze hartkwalen gemakkelijker.
De Rossmax pulsoximeter met ACT detecteert:

 • Conditie van de bloedvaten
 • SpO2
 • Hartslag


Artery Check Technology (ACT) / APG

 • Directe metingen van SpO2, hartslag en slagader in 1 minuut
 • Shield Design tegen omgevingslicht
 • Biocompatibiliteitsbescherming
 • Pulssterkte-indicator
 • Zichtbaar en hoorbaar alarm
 • Tweerichtings, OLED-display in twee kleuren
 • Inclusief draagkoord
 • Meetbereik: SpO2: 35%~99% HR: 30~250 bpm
 • Precisie: SpO2: 70%~99% ±2% 35%~69% (unspecified) Pulse rate: 30~250bpm ±3
 • Alarm: Default Value for SpO2
 • Power Supply: 2 AAA Alkaline

Let op, dit betreft een pakket dat niet door de brievenbus kan, u moet hier dus voor thuis blijven of het later ophalen, daar waar het afgegeven is.

 

Kies nu voor de aanbieding met gratis bluetooth

Rossmax Vingerpuls oximeter SB200

Nog niet gewaardeerd

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Je beoordeling toevoegen

Nog niet gewaardeerd

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Je beoordeling toevoegen

Gerelateerde producten

Sale

Rossmax SB210

NIEUW BLUETOOTH APG VINGER PULSOXIMETER ROSSMAX SB210
€199,00 €89,00
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Prikpunten op maximaal 10 km van je huis
Geen verwijzing van je huisarts nodig
Stel zelf je onderzoek samen
Uitgebreid assortiment