Terug

 • Prolactine vruchtbaarheid of impotentie?

Prolactine vruchtbaarheid of impotentie?

  29,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1265 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  James

  Goede klantenservice!

  10/10

  Dex Hermans

  Ik ben erg tevreden over het bedrijf en laad regelmatig mijn bloed onderzoeken. Het enige jammer vind ik dat je geen bevestiging krijgt wanneer het bloed is aangekomen. Dat zou wel een meerwaarde…

  Productomschrijving

  Prolactine vruchtbaarheid of impotentie?

  Prolactine is een hormoon dat wordt gemaakt in de hypofyse. Het stimuleert de productie van moedermelk door het vrouwelijk borstklierweefsel. Een verhoogd prolactine remt de vruchtbaarheid. Een te hoog prolactine kan worden veroorzaakt door een verhoogde stimulatie door hormonen uit de hoger gelegen hypothalamus of door een tumor.

  Dit onderzoek kan worden aangevraagd om de oorzaak van onverklaarbare melkafscheiding uit de tepels op te sporen, om vruchtbaarheidsproblemen te onderzoeken en om de aanwezigheid van een prolactinoom (tumor in de hypofyse) vast te stellen.

  De hoeveelheid prolactine is verhoogd gedurende de zwangerschap en wanneer borstvoeding gegeven wordt. Sommige lichamelijke stoornissen kunnen leiden tot een verhoogde prolactinewaarde bijvoorbeeld anorexia nervosa, nierziekten, een verstoord (geslachts-) hormoonevenwicht of de aanwezigheid van een prolactinoom (een goedaardige tumor in de hypofyse die prolactine produceert). Ook het gebruik van sommige medicijnen kan leiden tot verhoging van prolactine, bijvoorbeeld oestrogenen, tricyclische antidepressiva, tranquillizers, sommige bloeddrukverlagers en middelen die gebruikt worden om oprispingen vanuit de maag te behandelen.

  Lage concentraties van prolactine kunnen wijzen op een stoornis van de hypofysefunctie. Ook gebruik van sommige geneesmiddelen kan een verlaging veroorzaken, bijvoorbeeld dopamine en andere middelen die het zenuwstelsel beïnvloeden.

  Bij mannen wordt dit onderzoek samen met testosteron en schildklieronderzoek aangevraagd om de oorzaak van impotentie te achterhalen.

  Let op!! Bij een verhoogde waarde wordt er automatisch doorgetest op momores prolactine(je dient hiervoor dan € 49,00 bij te betalen).

  Vermijd stressvolle situaties voor of tijdens de bloedafname, vanwege dag-nacht ritme fluctuaties wordt bloedafname in de ochtend aanbevolen (rond 8 uur)

  Reviews

  Recent bekeken

   • Prolactine

   Prolactine

   € 29,-

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Prolactine vruchtbaarheid of impotentie?

   Prolactine vruchtbaarheid of impotentie?

   € 29,-

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »