Pre-screening + IgE Wat mag ik eten?
De test op 7 veelvoorkomende voedingsallergenen biedt inzicht in hoe jouw immuunsysteem reageert op specifieke voedingsmiddelen. Hierbij wordt gekeken naar zowel IgG- als IgG4-antilichamen, wat kan wijzen op vertraagde voedselovergevoeligheden. Daarnaast wordt ook het totaal IgE gemeten, een marker voor directe allergische reacties en algemene allergische belasting.
Deze test is met name geschikt voor mensen met onverklaarde klachten na het eten, chronische ontstekingen of een vermoeden van voedselovergevoeligheden. De analyse richt zich op de volgende voedingsstoffen:
- Ananas
- Melk
- Tarwe
- Zalm
- Kippeneiwit
- Pinda
- Tomaat
Dit bloedonderzoek bestaat uit:
- IgG & IgG4-analyse op 7 voedingsmiddelen
- Totaal IgE-bepaling (methode: ELISA)
Een verhoogde IgG- of IgG4-waarde kan duiden op een vertraagde immuunreactie op specifieke voeding. De meting van totaal IgE helpt om een bredere allergische belasting in kaart te brengen, zoals door pollen, huisstofmijt, dieren of voeding. IgE wordt ook aangemaakt bij blootstelling aan parasieten of andere pathogenen.
Let op: deze test meet géén specifieke IgE-allergieën voor de genoemde voedingsmiddelen. Wanneer er een verhoogd totaal IgE wordt gevonden, kan aanvullend onderzoek naar inhalatieallergenen of voedingsallergieën (IgE specifiek) worden overwogen. Denk hierbij aan de Voedingsscreening IgE Klein.
Na afloop van de test ontvang je een persoonlijk en vrijblijvend advies voor eventuele vervolgtesten op basis van jouw uitslagen.
Let op: dit is een complementaire test. Deze wordt niet (h)erkend binnen de reguliere zorg. Voor interpretatie en begeleiding adviseren wij contact met één van onze gespecialiseerde therapeuten.
