Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Leverziekten combi: ALAT, ASAT en Gamma GT
 • Leverziekten combi: ALAT, ASAT en Gamma GT
 • Leverziekten combi: ALAT, ASAT en Gamma GT
 • Leverziekten combi: ALAT, ASAT en Gamma GT
 • Leverziekten combi: ALAT, ASAT en Gamma GT

Leverziekten combi: ALAT, ASAT en Gamma GT

  GammaGT ASAT en ALAT is Bloedonderzoeken en naar leverziekten leverproblemen of te veel alcoholgebruik. Krachttraining kan leiden tot verhoogde waarden.

  19,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Leverziekten combi: ALAT, ASAT en Gamma GT

  Onderzoeken naar leverziekten, leverproblemen of om te veel alcoholgebruik op te sporen.
  De volgende testen worden uitgevoerd:

  • Gamma-GT (GGT)
  • ALAT (GPT)
  • ASAT (GOT)


  Krachttraining kan leiden tot verhoogde leverwaarden in bloedonderzoek. Dit geldt specifiek voor ASAT en ALAT. Dit komt niet omdat krachttraining belastend is voor de lever, maar omdat bij spierafbraak deze enzymen in verhoogde mate in het bloed komen. Deze verhoogde waarden kunnen tot twaalf dagen na een krachttraining duren. Bij krachtsporters is het daarom het advies minimaal tien dagen niet internsief te trainen, voordat de lever waarden ASAT en ALAT worden gemeten. Alleen zo kan een betrouwbaar beeld worden gegeven van die waarden in relatie tot de functie van de lever en of alcohol gebruik.
   
  Gamma GT

  (GGT) is een enzym dat in de lever wordt gemaakt en helpt bij de omzetting en vertering van stoffen die via eten en drinken het lichaam binnenkomen. Normaal is de concentratie van GGT in het bloed erg laag, maar bij zware belasting van de lever kan de hoeveelheid behoorlijk stijgen. Dit gebeurt als de lever in korte tijd veel stoffen krijgt aangevoerd om te verwerken, bijvoorbeeld bij (extreem) gebruik van geneesmiddelen of alcohol. Ook wanneer de galwegen geblokkeerd zijn, bij galblaasproblemen, of als gevolg van leverschade, zal de GGT stijgen.

  ALAT

  Een enzym is een eiwit dat cellen helpt om een bepaalde stof om te zetten in een andere stof. ALAT is vooral in de lever aanwezig. Kleinere hoeveelheden komen voor in de nieren, het hart en in spieren. Normaal is de hoeveelheid ALAT in het bloed laag. Als levercellen beschadigd worden, lekt ALAT vanuit de lever in het bloed. Daardoor stijgt de hoeveelheid ALAT in het bloed. Dit kan gebeuren voordat er klachten of symptomen zijn (zoals geelzucht, gele ogen of gele huid) die wijzen op leverschade.

  ASAT

  De test bepaalt ook de hoeveelheid van het enzym aspartaataminotransferase (ASAT) in bloed. Een enzym is een eiwit dat cellen helpt om een bepaalde stof om te zetten in een andere stof. ASAT is vooral in de lever aanwezig en in dwarsgestreept spierweefsel (hart- en skeletspieren). Normaal is de hoeveelheid ASAT in het bloed laag. Bij beschadiging van de lever- of spiercellen komt ASAT vrij in het bloed.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • ALAT, ASAT en Gamma GT

   ALAT, ASAT en Gamma GT

   € 19,-

   GammaGT ASAT en ALAT is Bloedonderzoeken en naar leverziekten leverproblemen of te veel ...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Leverziekten combi: ALAT, ASAT en Gamma GT

   Leverziekten combi: ALAT, ASAT en Gamma GT

   € 19,-