Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • immunoglobuline, IgG Infecties

immunoglobuline, IgG Infecties

  De test meet de hoeveelheid IgG immunoglobulines in het bloed

  29,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  immunoglobuline, IgG Infecties

  Immunoglobuline

  Vaak infecties? De test meet de hoeveelheid immunoglobulines (afgekort Ig) in het bloed en onderscheidt daarbij drie verschillende soorten: IgA, en IgG en IgM. Dat zijn afkortingen voor de immunoglobulines klassen: A, G en M.

  Immunoglobulines

  Immunoglobulines, ofwel antistoffen, zijn eiwitten die door de mens worden geproduceerd om lichaamsvreemde stoffen op te ruimen en om infecties te bestrijden (virussen, bacteriën of parasieten).

  Immunoglobulines worden door specifieke witte bloedcellen (B-cellen) aangemaakt. Elke groep van identieke cellen maakt één specifiek immunoglobuline. Soms slaat een groep cellen op hol en maakt dan veel te veel van één soort immunoglobuline. Dat gaat dan ten koste van andere immunoglobulines, waardoor het afweersysteem niet goed meer werkt tegen infecties.


  IgM is bij een infectie vaak het eerst geproduceerde antistof dat later wordt 'afgelost' door IgG. IgG wordt aangemaakt bij grotere hoeveelheden of bij een tweede contact met het antigeen. IgG kan door de placenta van de zwangere vrouw bij het ongeboren kind terecht komen en zorgt in de eerste zes maanden voor de afweer van de baby.

  Test wordt gedaan bij het vermoeden van monoklonale gammopathie van het IgG-kappa- of IgG-lambda-type, infecties met polyklonale IgG-replicatie, immunodeficiënties van B-lymfocyten (bijv. Bruton's agammaglobulinemie), humorale immunodeficiëntie van de IgG-subklassen met frequente bacteriële infecties van de luchtwegen


  Verhoogde waarden worden gevonden bij: monoklonale gammopathie van het type IgG Kappa of IgGLambda, amyloïdose, chronische infecties, auto-immune hepatitis. Verlaagde waarden worden gevonden in: Bruton's agammaglobulinemie, humorale immunodeficiënties met verminderde IgG-subklassen

  Methode Nephelometrie (NEPH)

   

   

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • immunoglobuline IgG

   immunoglobuline IgG

   € 29,-

   De test meet de hoeveelheid IgG immunoglobulines in het bloed

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   immunoglobuline, IgG Infecties

   immunoglobuline, IgG Infecties

   € 29,-