Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • HIV-2-RNA (PCR)
 • HIV-2-RNA (PCR)

HIV-2-RNA (PCR)

  Deze DNA HIV type 2 PCR test is 72 uur na besmetting 9999 % betrouwbaar. De uitslag duurt 10 tot 14 werkdagen na ontvangt op het lab.

  249,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  HIV-2-RNA (PCR)

  Deze DNA HIV type 2 PCR test, is 72 uur na besmetting 99,99 % betrouwbaar.
  De uitslag duurt 10 tot 14 werkdagen na ontvangt op het lab.

  Wij adviseren altijd de test hiv type 1 en type 2  RNA te doen, 
  Deze test is alleen geschikt als u zeker weet dat de bron besmet is met HIV type 2.

  Waarom deze HIV test?
  Als u bijvoorbeeld slachtoffer bent van een prik, snij of bijt accident dan dient u zware medicijnen te slikken om te voorkomen dat u Aids krijgt. Sommige mensen wensen na voor dat er zich antistoffen hebben gevormd, via deze DNA test zekerheid te hebben of men besmet is of niet.

  Nog niet zo heel lang geleden leidde een hiv-infectie in bijna alle gevallen tot aids en dientengevolge tot de dood. Tegenwoordig kan een hiv-infectie langdurig worden onderdrukt met combinatietherapie waardoor je met HIV redelijk tot goed gezond kunt blijven. Van belang is er snel bij te zijn. Hoe eerder u weet of u met HIV bent besmet, hoe eerder je bijvoorbeeld kunt gaan bepalen hoe te gaan behandelen. Als u wordt behandeld voordat u ziek wordt, dan is het resultaat beter dan als u pas gaat behandelen als u al ziek bent geworden. Als u er te laat bij bent kun u aids krijgen. En ondanks de moderne behandelingsmethoden kan dat leiden tot een blijvend mindere gezondheid.

  Er zijn twee varianten van het HIV-virus bekend. Het eerst ontdekte virus (HIV-1) is het meest agressief. In 1985 werd in het Westelijk deel van Afrika een variant op het HIV-1 ontdekt,
  HIV-2 genaamd. Het HIV-2 is minder agressief dan HIV-1, het beloop is goedaardiger en trager. Mensen die geïnfecteerd zijn met HIV-2 hebben gemiddeld een langere levensverwachting dan mensen die met HIV-1 geïnfecteerd zijn. Bij dit bloedonderzoek wordt alleen op HIV-type 2 getest.

  Indien de uitslag positief is (besmetting) wordt er eerst telefonisch contact met u opgenomen voordat de uitslag per mail wordt verstuurd.

  Wanneer u een infectie van u of uw seksuele partner(s) vermoedt, is het verstandig ook uzelf te laten testen. Wij raden u aan het moment van testen zodanig te kiezen, dat u bij een positieve uitslag voor steun en advies bij iemand aan kunt kloppen. Wees er op bedacht dat de uitslag van een HIV test van invloed kan zijn op af te sluiten verzekeringen voor bijvoorbeeld ziektekosten en levensverzekeringen. Verander zonodig uw levensstijl en gewoonten om de mogelijkheid uit te sluiten anderen te besmetten totdat u zeker bent dat u niet besmet bent.

  Negatieve uitslag (=de ziekte wordt niet aangetoond)
  Een negatief resultaat na drie maanden na blootstelling, sluit de mogelijke besmetting met HIV niet helemaal uit. Heel soms duurt het langer voordat de ziekte met de p24/antistoffen duo test kan worden aangetoond. Voor bloeddonors houdt men daarom een periode van 12 maanden aan als er een mogelijk risico op besmetting heeft plaatsgevonden.

  Positieve uitslag (=de ziekte wordt wel aangetoond)
  De sensitiviteit en specificiteit van de huidige testen zijn hoog (meer dan 99,8%), wat betekent dat de kans op een vals positieve- of vals negatieve uitslag klein is. Als de uitslag positief is, zal het ServiceLabs laboratorium zonder extra kosten het resultaat herbevestigen door een andere methode, de Western Blot laboratorium test of andere geschikte test. U krijgt alleen een positieve uitslag als ook deze bevestigingstest positief is. In dat geval raden wij u aan om hulp te zoeken bij uw huisarts, GGD, of een andere (onafhankelijke arts).

  Bij lichamelijke klachten en positieve testresultaten raden wij u aan direct contact op te nemen met uw huisarts, de GGD, of een andere (onafhankelijke) arts. Voor algemene vragen over HIV/AIDS, kunt u contact opnemen met de onafhankelijke AIDS SOA Infolijn, 0900 - 204 204 0 openingstijden ma en di van 10.0 tot 18.00 uur, wo, do vrij van 14.00-18.00 uur.
  U kunt uw vragen ook per e-mail stellen: [email protected] of chatten op www.sense.info
  of Stichting Korrelatie, [email protected], of 0900 - 1450 (15 cpm, maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur.)
  u kunt ook gratis chatten op www.korrelatie.nl

   
   

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • HIV-2-RNA (PCR)

   HIV-2-RNA (PCR)

   € 249,-

   Deze DNA HIV type 2 PCR test is 72 uur na besmetting 9999 % betrouwbaar. De uitslag duurt ...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   HIV-2-RNA (PCR)

   HIV-2-RNA (PCR)

   € 249,-