Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • HIV-1-RNA (PCR) en HIV-2-RNA (PCR)

HIV-1-RNA (PCR) en HIV-2-RNA (PCR)

  Hiv-RNA is gemiddeld 9 tot 11 dagen na de infectie in het bloed detecteerbaar door PCR testen omdat niet antistoffen maar het virus wordt getest.

  478,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  HIV-1-RNA (PCR) en HIV-2-RNA (PCR)

  Deze DNA HIV PCR test, is 72 uur na besmetting 99,99 % betrouwbaar.
  De uitslag duurt 10 tot 14 werkdagen na ontvangt op het lab.
  Mocht je alleen op HIV 1 getest willen worden dan kan dat ook. Je betaalt dan de helft.

  Waarom deze HIV test?

  Als je bijvoorbeeld slachtoffer bent van een prik, snij of bijt accident, dien je zware medicijnen te slikken om te voorkomen dat je AIDS krijgt. Sommige mensen wensen na voor dat er zich antistoffen hebben gevormd, via deze DNA test zekerheid te hebben of men besmet is of niet.

  Nog niet zo heel lang geleden leidde een hiv-infectie in bijna alle gevallen tot aids dientengevolge tot de dood. Tegenwoordig kan een hiv-infectie langdurig worden onderdrukt met combinatietherapie waardoor je met HIV redelijk tot goed gezond kunt blijven. Van belang is er snel bij te zijn. Hoe eerder je weet of je met HIV bent besmet, hoe eerder je bijvoorbeeld kunt gaan bepalen hoe te gaan behandelen. Als je wordt behandeld voordat je ziek wordt, is het resultaat beter dan wanneer je pas gaat behandelen als je al ziek bent geworden. Als je er te laat bij bent, kun je aids krijgen. En ondanks de moderne behandelingsmethoden kan dat leiden tot een blijvend mindere gezondheid.

  Er zijn twee varianten van het HIV-virus bekend. Het eerst ontdekte virus (HIV-1) is het meest agressief. In 1985 werd in het Westelijk deel van Afrika een variant op het HIV-1 ontdekt, HIV-2 genaamd. Het HIV-2 is minder agressief dan HIV-1, het beloop is goedaardiger en trager. Mensen die geïnfecteerd zijn met HIV-2 hebben gemiddeld een langere levensverwachting dan mensen die met HIV-1 geïnfecteerd zijn. Bij dit bloedonderzoek wordt getest op beide HIV-typen.

  Indien de uitslag positief is (besmetting) wordt er telefonisch contact met je opgenomen.

  Wanneer je een infectie van jou of jouw seksuele partner(s) vermoedt, is het verstandig ook jezelf te laten testen. Wij raden je aan het moment van testen zodanig te kiezen, dat je bij een positieve uitslag voor steun en advies bij iemand aan kunt kloppen. Wees er op bedacht dat de uitslag van een HIV test van invloed kan zijn op af te sluiten verzekeringen voor bijvoorbeeld ziektekosten en levensverzekeringen. Verander zonodig je levensstijl en gewoonten om de mogelijkheid uit te sluiten anderen te besmetten totdat je zeker bent dat je niet besmet bent.

  Negatieve uitslag (de ziekte wordt niet aangetoond)

  Een negatief resultaat na drie maanden na blootstelling, sluit de mogelijke besmetting met HIV niet helemaal uit. Heel soms duurt het langer voordat de ziekte met de p24/antistoffen duo test kan worden aangetoond. Voor bloeddonors houdt men daarom een periode van 12 maanden aan als er een mogelijk risico op besmetting heeft plaatsgevonden.

  Deze test wordt ook gebruikt door mensen die een behandeling voor HIV ondergaan, om aan te tonen dat het virus niet meer aantoonbaar is. Let op, onze artsen waarschuwen er voor; als het virus niet meer aantoonbaar is en je ondergaat een behandeling met medicatie, stop er dan niet zo maar mee. Het kan zijn dat het virus niet meer aantoonbaar is, maar dat het na stoppen van de behandeling toch weer de kop op steekt, het virus kan dan resistent worden voor de medicatie, met alle gevolgen van dien. Doe dus niets zonder overleg met uw behandelaar.

  Deze test veelal negatief bij patiënten die cART (combinatie antiretrovirale therapie) gebruiken.

  Positieve uitslag (de ziekte wordt wel aangetoond)

  De sensitiviteit en specificiteit van de huidige testen zijn hoog (meer dan 99,8%), wat betekent dat de kans op een vals positieve- of vals negatieve uitslag klein is. Als de uitslag positief is, zal het ServiceLabs laboratorium zonder extra kosten het resultaat herbevestigen door een andere methode, de Western Blot laboratorium test of andere geschikte test. Je krijgt alleen een positieve uitslag als ook deze bevestigingstest positief is. In dat geval raden wij je aan om hulp te zoeken bij je huisarts, GGD, of een andere (onafhankelijke arts).

  Bij lichamelijke klachten en positieve testresultaten raden wij je aan direct contact op te nemen met je huisarts, de GGD, of een andere (onafhankelijke) arts.

  Voor algemene vragen over HIV/AIDS, kun je contact opnemen met de onafhankelijke AIDS SOA Infolijn, 0900 - 204 204 0
  openingstijden ma en di van 10.0 tot 18.00 uur, wo, do vrij van 14.00-18.00 uur.
  Je kunt vragen ook per e-mail stellen: [email protected] of chatten op www.sense.info
  of Stichting Korrelatie, [email protected], of 0900 - 1450 (15 cpm, maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur.)
  Je kunt ook gratis chatten op www.korrelatie.nl

  Na besmetting met hiv is de geïnfecteerde persoon vanaf het begin van de hivinfectie,  besmettelijk ook al heb je nog geen symtomen. Ook wanneer onder behandeling de viral load ondetecteerbaar is geworden, blijft er een risico op overdracht van hiv bestaan, deze is wel zeer klein.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • HIV-1-RNA (PCR) + HIV-2-RNA (PCR)

   HIV-1-RNA (PCR) + HIV-2-RNA (PCR)

   € 478,-

   Hiv-RNA is gemiddeld 9 tot 11 dagen na de infectie in het bloed detecteerbaar door PCR tes...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   HIV-1-RNA (PCR) en HIV-2-RNA (PCR)

   HIV-1-RNA (PCR) en HIV-2-RNA (PCR)

   € 478,-