Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Hepatitis C infectie?

Hepatitis C infectie?

  Hepatitis C al. anti-HCV test om een hepatitis C infectie vast te stellen. De infectie kan ongemerkt over gaan in een chronische vorm. Bestel hier je test!

  39,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Hepatitis C infectie?

  Een test om een hepatitis C infectie vast te stellen.
  anti-HCV (Hepatitis C al.) 

  Voor de infectieziekten waarvoor een meldingsplicht geldt zijn wij verplicht een positieve uitslag te melden aan jouw locale GGD (meer informatie)

  Hepatitis C is een virale leverontsteking. Deze vorm van hepatitis is pas eind jaren tachtig ontdekt. Veel mensen zijn besmet met het hepatitis C virus zonder het te weten! Een hepatitis C infectie verloopt in het begin meestal symptoomloos. De infectie gaat in de meerderheid van de gevallen (70%) ongemerkt over in een chronische vorm. Circa 20-30% van de mensen met de chronische vorm ontwikkelt leverschade (littekenweefsel) en hiervan krijgt ongeveer 2-5% per jaar leverkanker. Sommige mensen krijgen pas 20 of 30 jaar na de besmetting klachten wanneer de lever al is aangetast. Naar schatting zijn in Nederland zo'n 15.000 tot 60.000 mensen besmet met het virus. Het virus is tamelijk goed behandelbaar, schade aan de lever echter niet. Daarom is het van belang de besmetting tijdig te ontdekken en te behandelen. In dat geval raakt ongeveer 50-80% van de patiënten het virus blijvend kwijt.

  Hepatitis C is minder besmettelijk dan hepatitis A en B. Voor besmetting is bloedcontact nodig.

  Risicofactoren zijn onder andere:

  • Het toediening van bloed(-producten). Pas eind 1991 was er een betrouwbare bloedtest beschikbaar en werd al het donorbloed in Nederland getest op hepatitis C.
  • Gebruik van drugs via injecties.
  • Door het delen van spuitattributen zoals watjes, naalden, water etc. kan het virus worden overgedragen.
  • Bloedtransfusies, operaties, tatoeages/piercings, rituele en andere invasieve ingrepen waarbij onveilig donorbloed wordt gebruikt of niet steriel gewerkt wordt.


  Hepatitis C-Antilichamen zijn ca. 2 maanden na de infectie aantoonbaar. Een hepatitis C-infectie kan echter in een eerder stadium d.m.v. een HCV-PCR-test (antigeentest) worden aangetoond. Geschikt materiaal hiervoor is EDTA-bloed.

  Meldingsplicht

  Mocht de uitslag postitief zijn, dan wordt deze zoektest automatisch doorgetest. Mocht de uitslag hiervan ook postitief zijn, dan geef je door deze test te bestellen toestemming voor het melden van de infectie bij jouw locale GGD (meer informatie).

  Hepatitis C is sinds 1 april 1999 een meldingsplichtige ziekte groep B2. Tussen 1 oktober 2003 en 1 januari 2019 gold de meldingsplicht alleen voor een recent opgelopen HCV-infectie. Vanaf 1 januari 2019 is de meldingsplicht voor chronische HCV opnieuw ingevoerd vanwege de verbeterde behandelingsmogelijkheden.

  Alle personen met een in Nederland aangetoonde HCV-infectie worden binnen 24 uur door de behandelende arts en het laboratorium gemeld aan de lokale GGD. De GGD meldt vervolgens anoniem conform de Wet publieke gezondheid binnen 1 week aan het RIVM en levert gegevens voor de landelijke surveillance van meldingsplichtige ziekten.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • Hepatitis C

   Hepatitis C

   € 39,-

   Hepatitis C al. anti-HCV test om een hepatitis C infectie vast te stellen. De infectie kan...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Hepatitis C infectie?

   Hepatitis C infectie?

   € 39,-