Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Hepatitis A IGM

Hepatitis A IGM

  Als je niet gevaccineerd bent en je hepatites IgM/IgG slaat positief uit kun je deze doortest doen om te zien of het een actuele besmetting betreft.

  39,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Hepatitis A IGM

  Hepatitis A-virus Ab (IgM) (code HAVM uit serum)
  Synoniemen Anti-HAV (IgM) HAV Ab (IgM)
  Hepatitis infectie diagnostiek

  Materiaal 0,50 ml serum

  monster stabiliteit
  Kamertemperatuur: 7 dagen

  Gekoeld: 14 dagen

  Bevroren: 3 maanden

  methode: Elektrochemiluminescentietest (ECLIA)
  Klinische indicatie Diagnose van acute hepatitis A

  Voor de infectieziekten waarvoor een meldingsplicht geldt zijn wij verplicht een positieve uitslag te melden aan jouw locatie GGD (meer informatie)

  Over Hepatitis A

  Hepatitis A kan zo licht verlopen dat het niet opgemerkt wordt. De symptomen zijn in het algemeen vermoeidheid, lichte koorts, soms pijn in de bovenbuik en misselijkheid.
  Kinderen hebben meestal geen ziekteverschijnselen, bij slechts 30 procent van kinderen jonger dan 6 jaar treden er klachten op. 
  Bij volwassenen veroorzaakt hepatitis A in meer dan 70% van de gevallen ziekteverschijnselen, zoals:

  • het geel kleuren van huid en oogwit (geelzucht)
  • het donker worden van urine
  • het ontkleuren van ontlasting
  • Buikklachten
  • Misselijkheid
  • Koorts
  • Vermoeidheid


  Meestal ontstaan de klachten twee tot zes weken na besmetting. Een of meer van de symptomen kunnen al wijzen op een infectie met hepatitis A. De ziekte verschijnselen kunnen vaak enkele maanden aanhouden.  

  Hepatitis A wordt veroorzaakt door het hepatitis A-virus. Hepatitis A leidt vrijwel nooit tot een chronische infectie. Wanneer iemand besmet is geraakt met het hepatitis A-virus duurt het gemiddeld 30 dagen voordat de persoon ziek wordt, maar in het laatste deel van de incubatietijd is hij of zij al wel besmettelijk.

  Binnen drie maanden is 85% van de patiënten genezen. Sterfte ten gevolgen van acute hepatitis A is zeldzaam.

  Hepatitis A is een zeer besmettelijke ontsteking van de lever die wordt veroorzaakt door een virus. Hepatitis A kun je via seks oplopen, maar ook via slechte hygiëne. Je voorkomt infectie met twee vaccinaties. Er bestaat geen medicijn tegen hepatitis A. Een infectie dient uitgeziekt te worden. Momenteel komt hepatitis A veel voor onder mannen die seks hebben met mannen. In Europa zijn al meer dan 1.000 gevallen bekend en inmiddels wordt het virus ook weer steeds vaker gevonden bij Nederlandse mannen. 

  Hepatitis A wordt overgedragen door voedsel of water dat besmet is met ontlasting. Op tropische bestemmingen kun je hepatitis A oplopen door contact met besmet water. Het virus wordt ook via anale seks overgedragen. Ook kun je hepatitis A krijgen via een handdoek of kraan die met ontlasting in contact is gekomen.

  Op dit moment is er sprake van een uitbraak van hepatitis A onder homomannen in Europa. Om te helpen voorkomen dat hepatitis A zich verder verspreidt, kun je het volgende doen:

  • Was je handen met water en zeep na toiletbezoek en voor het eten/koken
  • Was je handen met water en zeep voor en na seks (of neem een douche)
  • Deel geen seksspeeltjes
  • Gebruik condooms of latex handschoenen.

  Vaccinatie tegen hepatitis A is ook een manier om besmetting te voorkomen. Twee prikken zorgen er meestal voor dat je levenslang beschermd bent, maar de eerste prik zorgt al direct voor bescherming. Dit kan bij de GGD of bij je huisarts. Vaccinatie tegen hepatitis A is niet gratis. Wel vergoedt uw zorgverzekering soms een deel van het bedrag. De kosten verschillen per locatie.

  Naast vaccins die alleen tegen hepatitis A beschermen, is er een speciaal vaccin dat beschermt tegen hepatitis A én B. Vraag ernaar als je voor je gratis hepatitis B-vaccinatie naar de GGD gaat. Je betaalt dan alleen de extra kosten voor de hepatitis A-vaccinatie.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • Hepatitis A IGM actuele besmetting

   Hepatitis A IGM actuele besmetting

   € 39,-

   Als je niet gevaccineerd bent en je hepatites IgM/IgG slaat positief uit kun je deze doort...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Hepatitis A IGM

   Hepatitis A IGM

   € 39,-