Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • HbA1c en glucose Diabetes suikerziekte

HbA1c en glucose Diabetes suikerziekte

  Suikerziekte? Diabetes de nuchter en HbA1c test ziet wat er de afgelopen maanden met jouw suikergehalte aan de hand is geweest. Nieuwsgierig geworden?

  15,90

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  HbA1c en glucose Diabetes suikerziekte

  Suikerziekte? deze test bestaat uit Glucose Nuchter en HbA1c. (NAFl - EDTA)

  Deze test ziet wat er de afgelopen maanden met jouw suikergehalte aan de hand is geweest.

  Glucose dat in het bloed circuleert heeft de neiging zich spontaan te hechten aan hemoglobine, het zuurstoftransporteiwit in de rode bloedcellen. Is glucose eenmaal gebonden dan laat het niet meer los. Deze verbinding wordt hemoglobine A1c (HbA1c) genoemd. De mate van glucosebinding hangt af van de hoeveelheid glucose in het bloed. HbA1c biedt een betrouwbaarder bloedglucosebeeld dan een glucosemeting, omdat het gehalte HbA1c niet wordt beïnvloed door actuele veranderingen in dieet of medicatie. De levensduur van rode bloedcellen (en dus ook van hemoglobine) is 2 tot 3 maanden waardoor de HbA1c-waarde een indruk geeft van de gemiddelde glucosewaarde over de laatste paar maanden.

  Voor de glucosemeting dien je bij dit onderzoek nuchter te zijn, zodat je de waarden van eerdere glucose onderzoeken beter met elkaar kunt vergelijken. Geef op je labkaart aan of je nuchter was tijdens de bloedafname. Voor niet nuchter glucose gelden namelijk andere referentiewaarden.

  Als je bloedwaarden goed zijn, zijn ze ook goed als je niet nuchter bent. Wil je echter het zekere voor het onzekere nemen voor een optimaal resultaat m.b.t. glucose, dan hebben wij voor jou het volgende dieetadvies:

  Neem vanaf de avond voor de afspraak na 23:00 uur geen koffie en geen zuivelproducten (zoals melk, en karnemelk of yoghurt). Geen gefrituurde waren en geen alcoholhoudende drank. Neem als ontbijt en/of lunch maximaal 2 sneetjes volkorenbrood belegd met bijvoorbeeld magere vleesproducten, zonder boter. Neem als drinken water of thee zonder melk en suiker. Neem geen zoetbeleg, geen fruit en geen zuivelproducten.

  Bij afwijkende uitslagen kan het onderzoek nuchter herhaald worden, om te zien of het dan wel goed is.
  Bij vermoeden van diabetes kun je beter direct deze richtlijn in acht nemen:
  Nuchter zijn betekent dat je na 20:00 uur niet meer mag eten, drinken en of roken. Een klein beetje water is wel toegestaan.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • HbA1c en glucose

   HbA1c en glucose

   € 15,90

   Suikerziekte? Diabetes de nuchter en HbA1c test ziet wat er de afgelopen maanden met jouw ...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   HbA1c en glucose Diabetes suikerziekte

   HbA1c en glucose Diabetes suikerziekte

   € 15,90