Granen en Noten Wat mag ik eten?
De Granen- en Notenscreening is een aanvullende voedselallergietest die wordt geadviseerd als vervolg op de pre-screening. Deze test is specifiek bedoeld voor mensen die bij de pre-screening een klasse 3, 4 of 5 reactie hebben op aardappel of tarwe. Met deze screening wordt onderzocht of u ook allergisch bent voor andere granen, peulvruchten, zaden of noten.
Deze test bevat geen overlap met de pre-screening of de voedingsscreening klein en onderzoekt dus aanvullende voedingsmiddelen.
De volgende 40 voedingsmiddelen worden getest:
- Amaranth
- Boekweit
- Cashewnoot
- Cedernoot
- Chiazaad
- Durumtarwe
- Eenkoorn
- Gerst
- Gierst
- Gliadine
- Gojibes
- Hennep
- Kastanjechampignon
- Khorasantarwe
- Kidneyboon
- Kikkererwt
- Koolzaad
- Lijnzaad
- Linze
- Maanzaad
- Macadamianoot
- Maïs
- Mungboon
- Paranoot
- Pecannoot
- Pijnboompit
- Pistachenoot
- Pompoenzaad
- Quinoa
- Rijst (gekookt)
- Sesamzaad
- Spelt (onrijp)
- Sperzieboon
- Tamme kastanje
- Tapioca
- Tofu
- Walnoot
- Witte boon
- Wilde rijst
- Zonnebloempit
De test helpt om precies vast te stellen of uw klachten veroorzaakt worden door een overgevoeligheid voor specifieke granen, noten, peulvruchten of zaden. Dit maakt gerichte aanpassingen in uw voedingspatroon mogelijk.
Deze test is een complementaire gezondheidscheck. De resultaten worden niet altijd erkend door huisartsen of reguliere zorgverleners. Voor interpretatie van de uitslag of begeleiding bij voedingsaanpassingen kunt u terecht bij de gespecialiseerde therapeuten van Bloedwaardentest.
