Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

  Gastrine

   Gastrine is een hormoon dat onder andere de aanmaak van maagzuur stimuleert. Afname  alleen mogelijk op enkele speciale locaties: Mönchengladbach of Maastricht

   49,-

   + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
   Bekijk de video voor meer informatie

   Toelichting

   Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

   De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

   Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

   Aan verlanglijst toevoegen

   • Geen verwijzing nodig van je huisarts
   • Stel zelf je onderzoek samen
   • Prikpunten in heel Nederland

   1853 beoordelingen

   Placeholder8,9/10
   10/10

   Monique

   Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

   10/10

   Denise

   Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

   Productomschrijving

   Gastrine

   Bloedonderzoek Gastrine uit diepgevroren serum

   Gastrine moet vanaf 23-2-22 in diepgevroren serum. Anders is afname  alleen mogelijk op enkele speciale locaties zoals Mönchengladbach of Maastricht. 

   Bloedafname 's morgens op een lege maag (ca. 12 uur voedselonthouding), 24 uur van tevoren geen maagzuurremmers, H2-blokkers of anticholinergica innemen, geen koffie drinken

   Wanneer kun je dit onderzoek doen:

   Bij ernstige maagzweer, terugkerende ulcera na gedeeltelijke maagresectie, Zollinger-Ellison-syndroom, ernstige refluxoesofagitis, massale maaghypersecretie, verdere diagnostiek bij opheldering van MEN:

   Het MEN-syndroom (Multipele Endocriene Neoplasie) is een erfelijke ziekte. Het MEN-syndroom is een ziekte waarbij tumoren kunnen voorkomen in de alvleesklier, bijschildklier, hypofyse, bijnieren, maag, longen en de thymus (zwezerik).

   Gastrine is een hormoon dat onder andere de aanmaak van maagzuur stimuleert. Dit zuur is belangrijk voor de spijsvertering. Wanneer de maag te weinig zuur heeft zal het gastrine toenemen. Het hormoon gastrine heeft meerdere functies: het stimuleert de uitscheiding van zoutzuur, het verhoogt het aantal spiersamentrekkingen in het onderste deel van de maag en het regelt de aanmaak van pepsinogeen, een enzym dat een belangrijke rol vervult bij de afbraak van eiwitten.

   Wanneer er sprake is van maagklachten wordt er vaak onderzoek gedaan naar het gastrinegehalte in het bloed. Door middel van een bloedonderzoek kunnen de waarden worden bepaald. Bij het bepalen van het gastrinegehalte kan achterhaald worden wat de oorzaak kan zijn van de maagklachten.

   Gastrine test

   De bloedtest meet de hoeveelheid gastrine in het bloed. Gastrine wordt afgescheiden door G-cellen gelegen in de maagwand. Maar ook tumoren kunnen gastrine produceren. De hoeveelheid gastrine in bloed geeft informatie over het functioneren en intactheid van de maagwand en over de zuurgraad in de maag. Een hoge gastrineproductie is een gevolg van een stijgende pH in de maag.

   Gastrinewaarden

   Een verhoogde gastrinewaarde betekent dat de pH van de maag hoog is omdat er te weinig zuur aanwezig is. Dit kan het gevolg zijn van het gebruik van maagzuurremmers, een ontsteking van de maagwand of een infectie met de bacterie Helicobacter pylori.

   verhoogde waarden kunnen duiden op: Zollinger-Ellison-syndroom, MEN 1, postprandiaal, ulcus duodeni, chronische atrofische gastritis, gebruik van protonpompremmers.

   Extreem hoge uitslagen kunnen wijzen op een gastrinoom. Bijvoorbeeld als er sprake is van het Zollinger-Ellison syndroom is een tumor in de twaalfvingerige darm of in de alvleesklier de oorzaak van overmatige gastrineproductie.

   Bij Zollinger-Ellison zitten er kleine tumoren (zwellingen) in de darm of alvleesklier.
   De tumoren maken het hormoon gastrine.
   Dat zorgt ervoor dat uw maag te veel maagzuur maakt. Daardoor heeft u lang en veel maagklachten, zoals pijn in de bovenbuik, brandend maagzuur en misselijkheid. Meestal kan de zwelling weggehaald worden met een operatie of met medicatie.

   Meetmethode: Chemilumineszenz-Assay (CLIA)

   Lees meerLees minder

   Reviews

   Recent bekeken

    • Gastrine

    Gastrine

    € 49,-

    Gastrine is een hormoon dat onder andere de aanmaak van maagzuur stimuleert. Afname  alle...

   Vergelijk producten Verwijder alle producten

   You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box

    Gastrine

    € 49,-