Terug

 • FSH hormoon

FSH hormoon

  € 25,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1265 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  James

  Goede klantenservice!

  10/10

  Dex Hermans

  Ik ben erg tevreden over het bedrijf en laad regelmatig mijn bloed onderzoeken. Het enige jammer vind ik dat je geen bevestiging krijgt wanneer het bloed is aangekomen. Dat zou wel een meerwaarde…

  Productomschrijving

  FSH hormoon

  De hypofyse maakt bij mannen en vrouwen hormonen voor de geslachtsorganen. De hypofysehormonen zijn LH en FSH en worden ook wel gonadotrofinen genoemd. 

  Onder invloed van deze hormonen worden processen in het lichaam geregeld die met seksualiteit en voortplanting te maken hebben. 

  Bij mannen

  Het belangrijkste hormoon dat onder invloed van de gonadotrofinen LH en FSH bij mannen wordt geproduceerd, is testosteron. Dit hormoon wordt geproduceerd in de testes. Onder invloed van testosteron worden spermacellen geproduceerd, worden spieren opgebouwd en ontwikkelen de secundaire geslachtskenmerken. Ook het libido (zin in seks) en het krijgen van erecties wordt beïnvloed door testosteron. 

  De test wordt gebruikt voor onderzoek bij vruchtbaarheidsproblemen, ter controle bij bodybuilders, bij te vroege of te late ontwikkeling van de puberteit, als hulp bij het vaststellen van de menopauze en bij het vaststellen van bepaalde tumoren.

  Bij de man is FSH nodig voor een goede zaadceluitrijping.

  Bij vrouwen

  FSH (Follikel Stimulerend Hormoon) wordt gemaakt in de hypofyse (in de hersenen) en zorgt bij vrouwen voor de uitrijping van eicellen door de productie van oestradiol te stimuleren. Zodra er voldoende estradiol wordt geproduceerd ziet de hypofyse dat en daalt de FSH productie weer. Een hoog FSH duidt op een lage estradiol productie omdat er geen eicellen (meer) uitrijpen.

  Afhankelijk van in welke fase je zit, dient de uitslag geïnterpreteerd te worden. Als de uitslag tussen de waarden zoals aangegeven in de fase waarin het bloed geprikt is zit, is de uitslag goed.
  vrouwen krijgen dus een uitslag die gerelateerd moet worden aan de cyclus. Mannen krijgen maar een referentiewaarde gerapporteerd.

  • folliculair 3.0 - 8.1 IU/L (folliculaire fase, voor de eisprong)
  • midcyclisch 2.5 - 16.7 IU/L (ovulatie fase)
  • luteaal 1.4 - 5.5 IU/L (luteale fase, na de eisprong)
  • post-menopausaal 26.7 - 133.4 IU/L (na de menopauze)

  Reviews

  Recent bekeken

   • FSH

   FSH

   € 25,-

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   FSH hormoon

   FSH hormoon

   € 25,-

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »