Fruit en Groente Wat mag ik eten?
De Fruit- en Groentescreening is een uitgebreide allergietest waarmee wordt onderzocht of uw immuunsysteem een IgE-gemedieerde allergische reactie vertoont op 88 verschillende soorten fruit, groente, paddenstoelen en peulvruchten.
Deze test wordt geadviseerd als aanvullend onderzoek na een positieve pre-screening, specifiek bij klasse 3, 4 of 5 reacties op appel, kiwi of aardappel. Er is geen overlap met de pre-screening; deze test onderzoekt dus aanvullende voedingsmiddelen.
De volgende 88 voedingsmiddelen worden getest:
- Alfalfa
- Aardappel
- Abrikoos
- Artisjok
- Aubergine
- Oesterzwam
- Avocado
- Bamboescheuten
- Banaan
- Zoete aardappel
- Peer
- Blauwe bosbes
- Bloemkool
- Broccoli
- Braam
- Champignon
- Chilipeper
- Chinese kool
- Dadels
- Andijvie
- Aardbei
- Vijg
- Veldsla
- Venkel
- Granaatappel
- Grapefruit
- Boerenkool
- Guave
- Framboos
- Honingmeloen
- Rode bes
- Zwarte aalbes
- Carambola
- Wortel
- Koolrabi
- Kokosnoot
- Sla
- Limoen
- Lychee
- Mandarijn
- Mango
- Snijbiet
- Passievrucht
- Mierikswortel
- Mirabel
- Nectarine
- Olijf (zwart)
- Olijf (groen)
- Sinaasappel
- Papaja
- Pastinaak
- Cantharel
- Shiitake paddenstoel
- Pruim
- Prei
- Cranberry
- Kweepeer
- Radijs
- Rettich
- Rabarber
- Romanesco
- Spruitjes
- Rozijnen
- Rode biet
- Duindoornsap
- Sjalot
- Schorseneer
- Kaki (sharonfruit)
- Asperges
- Spinazie
- Kruisbes
- Koolraap
- Eekhoorntjesbrood
- Kers
- Suikermeloen
- Watermeloen
- Druif (wit)
- Witte kool
- Witlof
- Rode kool
- Savooikool
- Zuurkool
- IJsbergsla
- Citroen
- Courgette
- Ui
- Tuinboon
De test helpt bij het opsporen van allergieën voor plantaardige voedingsmiddelen, zodat u gericht uw voeding kunt aanpassen en klachten kunt voorkomen.
Deze test is een complementaire gezondheidscheck. De uitslagen worden niet altijd erkend door huisartsen of reguliere zorgverleners. Voor interpretatie van de uitslag of begeleiding bij voedingsaanpassingen kunt u terecht bij de gespecialiseerde therapeuten van Bloedwaardentest.
