Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Dengue knokkelkoorts oude besmetting
 • Dengue knokkelkoorts oude besmetting

Dengue knokkelkoorts oude besmetting

  Bloedtest op dengue (ook wel bekend als knokkelkoorts) om de aanwezigheid van het denguevirus in het lichaam te detecteren.

  45,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Dengue knokkelkoorts oude besmetting

  Bloedonderzoek Dengue IgG (DENGG  uit serum)

  Dengue is een virale ziekte die wordt overgedragen door muggen van het geslacht Aedes, met name de Aedes aegypti-mug. Het virus kan symptomen veroorzaken variërend van milde griepachtige verschijnselen tot ernstige en potentieel levensbedreigende aandoeningen.

  Waarom dit bloedonderzoek?

  Als je voor de tweede keer Denque krijgt is het gevaarlijk en kun je niet zomaar afreizen naar Denque gebied zonder vaccinatie.

  Daarom is het belangrijk om vooraf te testen of je al eens Dengue gehad hebt.

  Deze tests kunnen de aanwezigheid van het virus en antilichamen in het bloed detecteren, wat helpt bij het stellen van een nauwkeurige diagnose en het bepalen van de beste behandelingsopties. 

  Over het algemeen worden IgG-antistoffen meestal gedetecteerd in het bloed na ongeveer 1 tot 2 weken na het begin van de symptomen. Dit betekent dat IgG-antilichamen zich ontwikkelen in de latere stadia van een dengue-infectie, nadat het virus zich in het lichaam heeft vermenigvuldigd en het immuunsysteem is begonnen te reageren.

  Het risico van het krijgen van een tweede keer dengue, ook wel bekend als een secundaire dengue-infectie, kan  ernstiger zijn dan bij de eerste infectie. Dit fenomeen staat bekend als  "antilichaamafhankelijke versterking" of "antilichaamafhankelijke verergering" van dengue (ADE - Antibody-Dependent Enhancement).

  Dit is hoe het werkt:

  Eerste infectie: Wanneer iemand voor de eerste keer wordt blootgesteld aan het denguevirus en herstelt, ontwikkelt die persoon antilichamen tegen dat specifieke virusserotype (variant). Deze antilichamen bieden bescherming tegen herinfectie door hetzelfde serotype.

  Tweede infectie: Als dezelfde persoon later wordt blootgesteld aan een ander serotype van het denguevirus, kunnen de antilichamen die zijn ontwikkeld als reactie op de eerste infectie paradoxalerwijs het risico op ernstigere symptomen verhogen. Dit komt doordat de antilichamen die aanwezig zijn, het nieuwe virusserotype niet effectief neutraliseren, maar eerder helpen om het virus in de cellen te brengen waar het zich kan vermenigvuldigen. Dit kan leiden tot een meer ernstige vorm van de ziekte, zoals dengue-hemorragische koorts (DHF) of dengue-shocksyndroom (DSS).

  Als je eenmaal besmet bent met Dengue is het dus raadzaam je te laten vaccineren voordat je weer een dengue gebied in gaat.

  Ga bij klachten altijd naar je huisarts of tropenarts.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • Dengue IgG

   Dengue IgG

   € 45,-

   Bloedtest op dengue (ook wel bekend als knokkelkoorts) om de aanwezigheid van het denguevi...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Dengue knokkelkoorts oude besmetting

   Dengue knokkelkoorts oude besmetting

   € 45,-