Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Darmonderzoek parasieten
 • Darmonderzoek parasieten

Darmonderzoek parasieten

  Diarree buikpijn misselijkheid eczeem huidklachten en vermoeidheid? Ze kunnen veroorzaakt worden door darmparasieten. Test jezelf vandaag nog!

  97,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Darmonderzoek parasieten

  In het buitenland geweest? Doe de Backpackerscheck. Test je ontlasting op parasieten!

  Faecesonderzoek profiel V65 bestaande uit: 

  • Wormeieren inclusief Schistosoma sp. (Bilharzia)
  • Darmprotozos incl. dientamoebafragilia
  • entamoeba antigeen
  • Giardia Lamblia antigeen

  Diarree, buikpijn, misselijkheid. Bij deze klachten denken we vaak al snel aan een buikvirusje, allergische reactie of voedselvergiftiging. Darmparasieten kunnen echter ook klachten veroorzaken. En deze zijn helemaal niet zo zeldzaam als je zou denken. 

  Een darmparasiet doet meestal niet veel meer dan voedsel en bacteriën uit de darm opnemen. Een parasiet heeft namelijk een gastheer, mens of dier, nodig om te overleven en gebruikt dus de darminhoud om te leven en zich te vermenigvuldigen.

  De meeste mensen merken niets van de aanwezigheid van de ongenode gast. Daarbij zijn er ook tal van onschadelijke parasieten. Soms binden de parasieten zich echter aan het darmslijmvlies en veroorzaken ontstekingsreacties. Door irritatie en zwelling van het slijmvlies zet de buik op en ontstaan pijn en diarree. Naast buikklachten en diarree, kunnen ook misselijkheid, eczeem of huidklachten en vermoeidheid optreden.

  Infectie met een parasiet is meestal te herkennen aan de wisselende structuur van de ontlasting. Wanneer om de vier tot tien dagen normale ontlasting wordt afgewisseld met een dunnere substantie kan het zijn dat je een parasiet in je darmen hebt.

  Darmparasieten die tot klachten kunnen leiden

  Van de platwormen zijn de Schistosomasoorten de belangrijkste veroorzakers van parasitaire infecties bij de mens (op de malaria-parasieten na). Besmetting door de parasiet is de oorzaak van de ziekte schistosomiasis.

  Bilharzia is een wormziekte. De eerste weken of maanden zijn koorts, diarree en huidafwijkingen de bekende symptomen. Daarna ontstaat een ontsteking in de blaas of darmen enkele maanden tot jaren na besmetting kunnen klachten optreden als diarree met bloed of bloed in de urine. De infectie kan overigens ook zonder klachten verlopen. Bilharzia komt voor in Afrika, delen van Latijns-Amerika, China, Japan, Indonesië en enkele delen van het Midden-Oosten.

  Protozoaire darminfecties met diarree zijn niet zeldzaam. Parasitologisch faecesonderzoek is de moeite waard bij het verklaren van onbegrepen chronische diarree.

  Dientamoeba fragilis is een parasiet die in de darm kan voorkomen. Parasieten hebben een gastheer (in dit geval de mens) nodig om te kunnen overleven. De Dientamoeba fragilis leeft van onze darminhoud en is daarom een parasiet. Het is een omstreden parasiet. Jarenlang dacht men dat deze parasiet geen darmklachten zou kunnen veroorzaken. Het blijkt echter dat in een aantal gevallen de parasiet toch klachten kan geven zoals buikpijn en diarree (buikloop). Het is zeker dat een deel van de mensen die de Dietamoeba fragilis bij zich draagt, geen klachten heeft. Het lijkt erop dat met name kinderen veel last kunnen hebben van een besmetting met de Dientamoeba fragilis.

  Entamoeba histolytica komt met name in de tropen en subtropen voor, naar schatting bij ongeveer een half miljard mensen. Een van de voornaamste kenmerken van Entamoeba histolytica is dat het rode bloedcellen (erytrocyten) doodt. De actieve voedende toestand van deze entamoeba heet ook wel amoebische trofozoiet.

  Giardia lamblia is een parasiet die wereldwijd voor komt en vooral in tropische gebieden. In Nederland komt een infectie met de Giardia lamblia regelmatig voor en vooral bij kinderen. Een infectie met Giardia lamblia wordt giardiasis of lambliasis genoemd.

  Bij parasitaire infecties is het bekend dat deze buiten een chronische vorm (waarbij slechts een deel van de mensen klachten heeft) herintroductie plaats kan vinden via verspreiding van de amoebe door familieleden. Dus  wanneer je opnieuw klachten krijgt is nieuw / verder onderzoek nodig.

  Bij aanhoudende klachten verwijzen wij u naar een tropenkliniek, bijv. Rotterdam, Nijmegen of AMC Amsterdam.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • Darmonderzoek parasieten

   Darmonderzoek parasieten

   € 97,-

   Diarree buikpijn misselijkheid eczeem huidklachten en vermoeidheid? Ze kunnen veroorzaakt ...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Darmonderzoek parasieten

   Darmonderzoek parasieten

   € 97,-