Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • THC-COOH CBR test uit bloed
 • THC-COOH CBR test uit bloed
 • THC-COOH CBR test uit bloed

THC-COOH CBR test uit bloed

  De afgifte van cannabis in vetweefsel aan bloed blijft 2 tot 7 dagen meetbaar
  Omdat de afgifte van cannabis vanuit het vetweefsel naar het bloed zo langzaam gaat, blijft cannabis nog zo lang aantoonbaar. Hoe vaker je blowd, hoe langer het aantoonbaar bl

  87,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  THC-COOH CBR test uit bloed

  THC bloedtest tbv CBR controle (cannabinoidie uit serum zonder gel CANNS + )THC (cannabis) speciale buis zonder gel.

  methode GC/MS*

  Cannabinïden 

  Als je af en toe blowt, is dit 1 tot 3 dagen na gebruik nog aantoonbaar. Blow je echter regelmatig, dan is dit 2 weken tot 2 maanden na gebruik aantoonbaar, afhankelijk van de hoeveelheid en hoe vaak je hebt gebruikt.

  *Gas Chromatografie-Massa Spectrometrie
  GC-MS is een laboratorium analyse methode waarmee een componentenmengsel kan worden gescheiden in afzonderlijke componenten (GC) die vervolgens kunnen worden gedetecteerd en geïdentificeerd (MS).

  THC (tetrahydrocannabinol)


  THC is de werkzame stof in cannabis. In het plantje zijn meer dan 500 verschillende stoffen gevonden. Een 100-tal stoffen behoort tot de groep cannabinoïden. Deze cannabinoïden worden alleen in de hennepplant aangetroffen. THC is de belangrijkste en de enige stof die voor het effect van hasj en wiet zorgt. Twee andere belangrijke cannabinoïden zijn CBD (cannabidiol) en CBN (cannabinol).

  Delta-9-tetrahydrocannabinolzuur (THC-COOH) is het metaboliet van het actieve bestanddeel (THC) van cannabis.

  Er is geen THC en Cannabis gevonden in het bloed als de volgende waarde lager zijn dan:

  • THC lager dan < 1.0 μg/l
  • 11-OH-THC lager dan <1.0 μg/l
  • THC-carbonzuur lager dan <5.0 μg/l  (THC-COOH)

  Hoelang is cannabis aantoonbaar in het lichaam?
  Van alle drugs is cannabis (hasj of wiet) het langst in het lichaam terug te vinden. Hasj en wiet zijn 5 dagen tot 3 weken in de urine aantoonbaar. Als je sporadisch een beetje cannabis rookt, dan is het na 4,5 dagen al niet meer aantoonbaar. Als je maanden of jaren vrijwel dagelijks hasj of wiet gebruikt, kan de cannabis veel langer aantoonbaar zijn in de urine. In extreme gevallen is dat zelfs 4 tot 5 weken. Vanwege individuele verschillen is het lastig te zeggen hoe lang het precies aantoonbaar is.

  Je lichaam breekt stoffen af (metabolisme). Elke stof heeft zijn eigen afbraakproducten. Testen op gebruik van hasj of wiet werd voor 2022 gedaan uit urine, maar de bloedtest blijft betrouwbaarder. 

  Er zijn een paar aspecten belangrijk bij de aantoonbaarheid.


  Halfwaardetijd
  De halfwaardetijd is de tijd die het lichaam nodig heeft om de concentratie van een stof in het bloed te halveren. Bij sommige stoffen is die heel kort (alcohol bijvoorbeeld), maar andere stoffen heel lang. THC bijvoorbeeld heeft een halfwaardetijd van meerdere dagen, afhankelijk van hoeveel je gebruikt.

  Vetweefsel
  Ook het vetweefsel is bij cannabis belangrijk. Cannabis wordt namelijk, nadat het in het bloed terechtkomt, afgegeven aan het vetweefsel. Vervolgens geeft het vetweefsel de cannabis weer heel langzaam af aan het bloed. Dit komt omdat cannabis goed in vet oplosbaar is, de meeste andere drugs zijn juist goed in water oplosbaar.

  Afgifte van cannabis door bloed aan vetweefsel: halfwaardetijd 30 minuten,
  Afgifte van cannabis in vetweefsel aan bloed: 2 tot 7 dagen.
  Omdat de afgifte van cannabis vanuit het vetweefsel naar het bloed zo langzaam gaat, blijft cannabis nog zo lang aantoonbaar. Heb je meer vetweefsel dan kan de cannabis in meer vet opgeslagen worden en duurt het langer voordat het er allemaal uit is.

  Frequentie en hoeveelheid van gebruik
  Hoe vaker en hoe meer je gebruikt hoe langer cannabis aantoonbaar is. Dit komt omdat er dus meer cannabis in het vetweefsel ligt opgeslagen. Als je een tijd niet blowt dan is op een gegeven moment wel alle cannabis uit je lichaam. Het wordt dus niet voor altijd opgeslagen.

  Positief door het meeroken van cannabis?
  Sommigen denken dat je van meeroken een positieve uitslag kan krijgen, deze kans is echter extreem klein. Het onderzoek waarop dit is gebaseerd vond plaats onder zeer onrealistische omstandigheden. De proefpersonen namen plaats in een heel klein kamertje waar het zo rokerig was dat ze een motorbril moesten dragen om hun ogen te beschermen. Dit heeft toen geleid tot meetbare concentraties, maar onder normale omstandigheden zal het nooit zover komen.

  Je hoeft niet high te zijn om gebruik te kunnen meten
  De effecten die de gebruiker van hasj of wiet ervaart volgen een heel ander tijdpad dan de meting in het bloed. De gebruiker ervaart de effecten al na enkele minuten. Die effecten duren 2 tot 4 uur. Van de afgifte van cannabis door het vetweefsel voel je dus niks.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Gebruikers beoordelingen 1 / 5Reviews:(1)

  • AN Door A. Noniem - 23-11-2021 19:04

   1 / 5

   Ik heb 15jaar geblowd en bij een test bij het CBR werd er na 12 weken nog steeds cannabis gevonden in mijn urine. De omschrijving bij “extreme gevallen” klopt daarom niet, dat kan ik met 100% zekerheid bevestigen.

  Recent bekeken

   • THC-COOH uit bloed

   THC-COOH uit bloed

   € 87,-

   De afgifte van cannabis in vetweefsel aan bloed blijft 2 tot 7 dagen meetbaar
   Omdat de a...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   THC-COOH CBR test uit bloed

   THC-COOH CBR test uit bloed

   € 87,-