Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • BNP hartfalen
 • BNP hartfalen
 • BNP hartfalen
 • BNP hartfalen
 • BNP hartfalen
 • BNP hartfalen

BNP hartfalen

  BNP (Brain Natriuremic Peptide) is een hormoon dat door het hart wordt gemaakt. BNP stimuleert onder andere de urineproductie waardoor het hart wordt ontlast.

  69,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  BNP hartfalen

  NT-Pro-BNP, (Brain Natriuretic Propeptide) om bij klachten zoals kortademigheid en vermoeidheid te onderzoeken of er sprake is van hartfalen en hoe ernstig de aandoening is.

  BNP

  (Brain Natriuremic Peptide) is een hormoon dat door het hart wordt gemaakt. BNP stimuleert onder andere de urineproductie waardoor het hart wordt ontlast. Als het hart te zwaar wordt belast, stijgt het BNP gehalte. Bij een normaal BNP is de kans op hartfalen zeer klein.

  BNP is een eiwit en wordt door spiercellen in de hartkamers afgescheiden als de hartkamers lange tijd onder verhoogde druk staan. Indien het BNP-gehalte in het bloed laag is kan men met enige zekerheid zeggen dat er geen sprake is van hartfalen. Is het BNP-gehalte hoog, dan zal er aanvullend onderzoek moeten plaatsvinden naar hartfalen.

  BNP is voor het eerst aangetoond in varkenshersens, maar is met name een harthormoon. De B van 'Brain' is dus eigenlijk fout.

  Verhoogde waarden komen voor bij vrouwen die hormoonbehandeling volgen en bij nierfalen/dialyse patiënten. Deze test wordt vooral gebruik om het verschil tussen hartfalen en andere ziektes met vergelijkbare symptomen te onderscheiden, zoals ademnood, kortademigheid, benauwdheid en het (zeer) beangstigend gevoel van 'luchttekort'. Kortademigheid wordt vaak ervaren als een zeer bedreigend gevoel en kan vele oorzaken hebben.

  Belangrijk is om er rekening mee te houden dat een aantal aandoeningen de waarde van de bepalingen beïnvloedt: niet-cardiale oorzaken zoals COPD, atriumfibrilleren, nierfunctie stoornis kunnen zorgen voor een matig verhoogd BNP. Normale waarden sluiten dan hartfalen uit, verhoogde waarden maken aanvullende diagnostiek (cardiale echo) nodig voor vaststellen van de diagnose. Obesitas, bepaalde medicatie (diuretica, RAAS-remmers, statines) kunnen BNP-verhoging onderdrukken. Sterk verhoogde waarden van BNP en/ of NT-pro-BNP op hartfalen wijzen. Hoe hoger de waarden, hoe ernstiger het hartfalen. 

  Ga nooit zelf dokteren maar ga met deze klachten naar je huisarts.

  Lees meerLees minder

  Reviews

  Recent bekeken

   • BNP hartfalen

   BNP hartfalen

   € 69,-

   BNP (Brain Natriuremic Peptide) is een hormoon dat door het hart wordt gemaakt. BNP stimul...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   BNP hartfalen

   BNP hartfalen

   € 69,-