Terug

 • ASAT

ASAT

  5,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1265 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  James

  Goede klantenservice!

  10/10

  Dex Hermans

  Ik ben erg tevreden over het bedrijf en laad regelmatig mijn bloed onderzoeken. Het enige jammer vind ik dat je geen bevestiging krijgt wanneer het bloed is aangekomen. Dat zou wel een meerwaarde…

  Productomschrijving

  ASAT

  De test bepaalt de hoeveelheid van het enzym aspartaataminotransferase (ASAT) in bloed.

  Een enzym is een eiwit dat cellen helpt om een bepaalde stof om te zetten in een andere stof. ASAT is vooral in de lever aanwezig en in dwarsgestreept spierweefsel (hart- en skeletspieren). Normaal is de hoeveelheid  ASAT in het bloed laag. Bij beschadiging van de lever- of spiercellen komt ASAT vrij in het bloed. Bij gezonde mensen (zonder leverproblemen en geen spierschade) is de hoeveelheid ASAT minder dan 25 U/l.

  Licht verhoogd

  Een lichte verhoging (in de regel een uitslag 50-75 U/l) van ASAT kan duiden op alcoholmisbruik. Maar er zijn ook aandoeningen als tumoren, blokkade van de galwegen en levercirrose die licht verhoogde ASAT waarden veroorzaken. Injecties in de spieren kunnen de ASAT-waarden verhogen, net zoals te uitgebreide spieroefeningen. Gebruik van medicijnen of drugs kunnen ook de aanmaak van ASAT beïnvloeden, zodat hogere waarden worden gevonden.

  Sterk verhoogde ASAT-waarden (in de regel een uitslag 250 U/l) komen voor bij leverontstekingen (hepatitiden), al dan niet veroorzaakt door een virus. De hoge waarden kunnen maanden aanhouden.

  Verlaagd 

  Bij zwangerschap kan de ASAT-waarde verlaagd zijn.

  Reviews

  Recent bekeken

   • ASAT

   ASAT

   € 5,-

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   ASAT

   ASAT

   € 5,-

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »