31 voedingsmiddelen Wat mag ik eten?
De Voedingsscreening Pre-combi test is een uitgebreide bloedanalyse waarmee op efficiënte wijze een eerste indruk wordt verkregen van mogelijke voedselovergevoeligheden en allergieën. Deze test is geschikt als startpunt bij chronische klachten zoals darmproblemen, huiduitslag, vermoeidheid of hoofdpijn, waarbij voeding een rol zou kunnen spelen.
In deze gecombineerde test worden in totaal 31 voedingsmiddelen onderzocht op specifieke immuunreacties (IgG, IgG4 en IgE). De test bestaat uit twee fasen: eerst wordt een pre-screening uitgevoerd, gevolgd door een gerichte voedingsscreening. Hierbij wordt optimaal gebruikgemaakt van de expertise van het laboratorium RP Analytic.
Deze test onderzoekt onder andere op:
- 7 veelvoorkomende allergenen (IgG & IgG4): ananas, melk, tarwe, zalm, kippeneiwit, pinda, tomaat
- Totale IgE: om eventuele voedselallergieën uit te sluiten of te bevestigen
- Op basis van de pre-screening: 24 voedingsmiddelen via IgG4 of IgG totaal
De voedingsmiddelen die in de tweede fase onderzocht kunnen worden zijn onder andere: amandel, gluten, komkommer, rogge, appel, haver, knoflook, rund, bleekselderij, hazelnoot, paprika, schol, caseïne, kabeljauw, perzik, sojaboon, erwt, kerriepoeder, pompoen, spelt, gemengde peper, kiwi, rijst en varken.
Op basis van de testresultaten is het mogelijk om aanvullend onderzoek te doen binnen verschillende categorieën zoals zuivel, granen en noten, vlees en vis of fruit en groenten.
Let op: deze test valt onder complementaire zorg en wordt niet erkend binnen de reguliere gezondheidszorg. Voor een goede interpretatie van de uitslag raden wij aan om contact op te nemen met een gespecialiseerde therapeut via Bloedwaardentest.
Wil je direct volledig inzicht? Bekijk dan de Voedingsscreening Compleet.
