Terug

  TNF-alfa (tumor necrose factor-alfa)

   TNF-alfa blokkerende geneesmiddelen worden bij een aantal chronische reumatische ontstekingsziekten gebruikt.

   69,-

   Aan verlanglijst toevoegen

   • Geen verwijzing nodig van je huisarts
   • Stel zelf je onderzoek samen
   • Prikpunten in heel Nederland

   1265 beoordelingen

   Placeholder8,9/10
   10/10

   James

   Goede klantenservice!

   10/10

   Dex Hermans

   Ik ben erg tevreden over het bedrijf en laad regelmatig mijn bloed onderzoeken. Het enige jammer vind ik dat je geen bevestiging krijgt wanneer het bloed is aangekomen. Dat zou wel een meerwaarde…

   Productomschrijving

   TNF-alfa (tumor necrose factor-alfa)

   TNF-alfa (tumor necrose factor-alfa code TNF , s) serum bloedafname alleen op laboratorium Monchengladbach. Kan niet op een prikpost afgenomen worden.

   Tumornecrosefactor-alfa (afgekort: TNFα, ook wel cachexine of cachectine genoemd) is een van de twee bekende tumornecrosefactoren en een cytokine. Het speelt een belangrijke rol bij ontstekingsprocessen en de acutefasereactie.

   TNF-alfa (tumor necrose factor-alfa) uit serum  is een specialistische test die alleen direct op het laboratorium afgenomen kan worden.

   TNFα stimuleert de ontstekingsreactie in het lichaam. Hierdoor kan het tumorcellen doden. Het speelt echter ook een sleutelrol als boodschapper bij reumatoïde artritis en de ziekte van Crohn. Het doet de ontsteking toenemen. Dit heeft weefselafsterving (= necrose) tot gevolg. Het is ook verantwoordelijk voor ziektemanifestaties buiten de gewrichten, zoals vermoeidheid, vermagering, bloedarmoede enz.

   Overproductie van TNFα wordt in verband gebracht met een aantal ziekten, zoals kanker. TNFα activeert namelijk door aan Tumor Necrosis Factor receptor 1 (TNFr1) of Tumor Necrosis Factor receptor 2 (TNFr2) te binden.

   Er is een aantal anti-TNFα-geneesmiddelen op de markt. Deze stoffen neutraliseren TNFα, zodat het ontstekingsproces wordt afgeremd.

   De aanleg voor cachexine ligt op chromosoom 6 van het menselijk genoom.

   Deze test is alleen op aanvraag van een arts verkrijgbaar, bij  bestelling dient een getekende toestemmingsverklaring en de naam van de  behandelaar ingeleverd te worden.

   Reviews

   Recent bekeken

    • TNF-alfa

    TNF-alfa

    € 69,-

    TNF-alfa blokkerende geneesmiddelen worden bij een aantal chronische reumatische ontstekin...

   Vergelijk producten Verwijder alle producten

   You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box

    TNF-alfa (tumor necrose factor-alfa)

    € 69,-

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »