Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • MyMicroZoo darmbioom
 • MyMicroZoo darmbioom
 • MyMicroZoo darmbioom

MyMicroZoo darmbioom

  Meet je Darmmicrobioom met deze Nederlandse Darmbacterietest, 16S analyse door een gecertificeerd Nederlands lab, online dashboard met resultaten, op wetenschap gebaseerde inzichten.

  € 179,-157,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  MyMicroZoo darmbioom

  Bekijk je darmmicrobioom met MyMicroZoo

  Maak kennis met jouw darmbacteriën en leer je eigen lichaam beter kennen! Met de MyMicroZoo darmbacterietest kun je meer inzicht krijgen in jouw microbioom. Je microbioom heeft invloed op onder andere je immuunsysteem, je zenuwstelsel en je hormoonhuishouding.

  Met behulp van de modernste DNA-analysetechnologie wordt de soort én de hoeveelheid bacteriën in je dikke darm geïdentificeerd. Deze informatie geeft je waardevolle informatie over hoe jouw microbioom functioneert. Door deze informatie over  jouw darmmicrobioom, kun je mogelijk jouw gezondheid, sportprestaties of voedselinname verbeteren.

  Wat biedt MyMicroZoo?

  1. Wetenschappelijke 16S-profileringsanalyse van jouw darmmicrobioom
  2. Overzicht van jouw resultaten in een interactief resultatendashboard of gedetailleerd rapport
  3. Advies over hoe je jouw microbioom in het algemeen kunt verbeteren
  4. Optie om een van onze partnerzorgprofessionals te consulteren voor specifieker persoonlijk advies

  Een verstoord microbioom kan voor allerlei klachten zorgen. Check met deze test of jouw microbioom wel divers genoeg is, of je gewenste en/of ongewenste bacteriën met je meedraagt en wat jij kan doen om je eigen microbioom te optimaliseren.

  Wil je naast je resultaten ook een persoonlijk advies? Vraag een van de zorgprofessionals voor een op maat gemaakt advies.

  Alleen al in je darmen leven ongeveer 100.000.000.000.000 bacteriën. Er zijn inmiddels al 2.000 verschillende soorten ontdekt. Ieder mens heeft ongeveer 400 tot 600 verschillende soorten bacteriën in zijn of haar darmen leven. Als de verhouding tussen de bacteriën in je darmen uit balans raakt, kan dit tot verschillende gezondheidsklachten of ongemakken leiden. Verschillende bacteriën hebben verschillende voedingsbronnen nodig. Je kunt  invloed op de samenstelling van je bacteriën uitoefenen met je voeding en leefstijl. 

  Zorgprofessionals die de uitslag voor je verder kunnen interpreteren en met je aan de slag kunnen voor verbetering van je microbioom aan de hand van de uitslag van deze test vind je hier:

  Zorgprofessionals MyMicroZoo

  NIEUW PER 1-11-2022

  • Je kunt nu je compositie op genuslevel vergelijken met de compositie op genuslevel van gezonde mensen met hetzelfde enterotype. Hierdoor kun je direct zien of er bacterie-genera zijn die uitzonderlijk hoog of laag zijn.
  • Jouw diversiteitsscore is nu uitgesplitst in de diversity richness en diversity evenness. Heb je een lage diversiteitsscore? Dan kun je kijken of die wordt veroorzaakt door een lage diversity richness of evenness.
  • Je ziet je score weergegeven in een balkje met een referentiewaarde van gezonde mensen. Nu kun je gemakkelijk en snel inzien of je ver boven of onder de waarde scoort die wij bij de meeste gezonde mensen zien. Als dit zo is, is het een goed startpunt om te kijken of je die specifieke score kan verbeteren!
  • Je krijgt nu een score voor meerdere functionele groepen:
   -Butyraat- en propionaat-producerende bacteriën: Een van de belangrijkste functies van je darmbacteriën is het produceren van energie (butyraat/propionaat) voor je darmen en lichaam. Een lage score wordt in verband gebracht met lekkende darmen.
   -Lactaat-vormende bacteriën: Lactaat staat bekend om zijn gunstige effecten op de (darm)gezondheid.
   -Gas-producerende bacteriën: Fermentatie is goed voor het produceren van energie, maar te veel gasvorming kan leiden tot klachten zoals een opgeblazen gevoel
   -Ongewenste bacteriën: In het oude rapport kon je al lezen over ongewenste bacteriën, maar vanaf nu staat er in de tekst een duidelijke bovengrens (gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken) én wordt ook weer de referentiewaarde op basis van gezonde mensen in onze database weergegeven.
  • Tips om elke score te verbeteren! Aan Alleen scores heb je niks aan, maar met de tips in het tweede gedeelte van het rapport kun je gemakkelijk aan de slag om zelf je scores te verbeteren.

   

  Reviews

  Gerelateerde producten

  Recent bekeken

   • MyMicroZoo

   MyMicroZoo

   € 179,- € 157,-

   Meet je Darmmicrobioom met deze Nederlandse Darmbacterietest, 16S analyse door een gecerti...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   MyMicroZoo darmbioom

   MyMicroZoo darmbioom

   € 179,- € 157,-

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »