Terug

 • Hepatitis B infectie DNA PCR kwantitatief

Hepatitis B infectie DNA PCR kwantitatief

  239,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1265 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  James

  Goede klantenservice!

  10/10

  Dex Hermans

  Ik ben erg tevreden over het bedrijf en laad regelmatig mijn bloed onderzoeken. Het enige jammer vind ik dat je geen bevestiging krijgt wanneer het bloed is aangekomen. Dat zou wel een meerwaarde…

  Productomschrijving

  Hepatitis B infectie DNA PCR kwantitatief

  Hepatitis B Virus DNA kwantitatief  (edta of serum HBVQT)

  Hepatitis Bs-antigeen is een deel van het hepatitis B virus. Een positieve uitslag wijst op een infectie met het virus. De test wordt ook wel HBV-DNA (quantitativ) genoemd.

  Methode
  Echtzeit-PCR (RTPCR)

  Deze test wordt gebruikt voor Therapiemonitoring bij Hepatitis B

  Voor de infectieziekten waarvoor een meldingsplicht geldt zijn wij verplicht een positieve uitslag te melden aan jouw locale GGD (meer informatie)

  Hepatitis B is een besmettelijke ziekte. Mensen krijgen het door een virus. Door het hepatitis B-virus kun je een ontsteking van de lever krijgen. Soms kan dit ernstige gevolgen hebben.

  Mensen kunnen lange tijd hepatitis B hebben zonder dat ze er iets van merken.
  Door een langdurende ontsteking van de lever kan de lever erg beschadigd raken.

  De klachten kunnen zijn:

  • erg moe
  • weinig zin in eten
  • koorts
  • een gevoel alsof je griep hebt
  • geel worden van de huid en het oogwit
  • donkere urine
  • licht gekleurde ontlasting (grijs-wit)
  • pijn boven in de buik aan de rechterkant

  Je kunt het virus al bij je hebben en al besmettelijk zijn voordat je klachten hebt, of zelfs helemaal zonder klachten. Je blijft besmettelijk totdat het virus uit het lichaam verdwenen is. Je kunt besmet raken door contact met besmet bloed of onveilige seks.

  • Als besmet bloed in een wondje komt.
  • Als besmet bloed op slijmvlies van bijvoorbeeld de ogen of de mond komt.
  • Door je te prikken aan gebruikte naalden, waarbij besmet bloed in de wond komt.
  • Door bijten of gebeten worden, wanneer er bloed in speeksel zit en dit in een wondje of op slijmvlies komt.
  • Door een tatoeage of piercing te laten zetten waarbij geen schone naalden worden gebruikt.
  • Een zwangere vrouw die besmet is met het hepatitis B-virus kan tijdens de bevalling haar baby besmetten.
  • Bloed kan soms op heel gewone dingen zitten zonder dat je het merkt. Bijvoorbeeld een scheermes of een tandenborstel. In een gezin worden deze spullen wel eens samen gebruikt. 
  • Het virus zit in sperma, voorvocht en vocht uit de vagina. Iemand kan besmet raken bij seks, zonder bescherming van een condoom.
  • Ook speeksel waarin bloed te zien is, kan een risico zijn bij sekscontact.

  Het virus kan niet overgebracht worden door gewoon contact zoals iemand een hand geven, knuffelen of een zoen geven.
  Het virus wordt ook niet overgebracht door het samen gebruiken van servies of bestek, of gebruik van hetzelfde toilet.

  Iedereen die de ziekte nog niet heeft gehad kan besmet raken en ziek worden.
  Sekspartner(s) en huisgenoten van iemand met hepatitis B hebben meer kans om besmet te worden. Het is belangrijk dat hun bloed onderzocht wordt om te kijken of zij ook besmet zijn met het virus. Wanneer zij niet besmet zijn door het hepatitis B-virus, dan kunnen zij beschermd worden door zich te laten inenten.

  Er is een inenting om de ziekte te voorkomen. Deze inenting is opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma. Kinderen krijgen deze inenting als ze 6 weken oud zijn en de inentingen worden herhaald bij 3, 4 en 11 maanden. De inentingen worden gegeven op het consultatiebureau. als je wil weten of je beschermt bent n.a.v. een intenting, kun je de test Hepatitis B Immunitiet doen. Deze wordt ook gebruikt voor mensen die aan het eind van een inentingsprogramma voor hun werk (bijvoorbeeld als je werkzaam bent in de zorg)  moeten meten of het inentingsprogramma heeft gewerkt.

  Als je zwanger bent, wordt jouw bloed onderzocht op hepatitis B. Dat gebeurt bij iedereen in Nederland. Als de zwangere vrouw besmet is met het hepatitis B-virus, krijgt de baby meteen na de geboorte een injectie. In deze injectie zitten stoffen die het kind direct beschermen tegen hepatitis B. De baby krijgt daarna een serie inentingen om zelf afweer op te bouwen. Deze inentingen worden op het consultatiebureau gegeven.

  Hepatitis B gaat meestal vanzelf over. Soms blijft het virus in het lichaam aanwezig. Waardoor dit komt, is niet bekend. Dat heet een chronische hepatitis B.
  De meeste mensen hebben dan geen klachten. Maar zij zijn wel besmettelijk voor anderen. Het virus kan soms beschadiging van de lever geven, ook op latere leeftijd. Mensen die het virus bij zich blijven dragen moeten zich regelmatig laten onderzoeken. 

  Hepatitis B is al besmettelijk voordat iemand klachten krijgt. De klachten duren meestal een paar weken. Het kan ook langer duren tot wel 3 maanden. De tijd tussen besmet raken en ziek worden is 1 tot 6 maanden.

  Als je geen klachten heb kun je het beste drie maanden na het laatste risico seks-contact testen.
  Om vast te stellen of je een infectie met HIV, Syfilis of Hepatitis hebt (omdat een soa zelden alleen komt, is het verstandig ook op andere soa's te laten testen).
  De testen op HIV, Syfilis en Hepatitis B worden drie maanden na je laatste risicovolle sekscontact herhaald om zeker te zijn dat je deze infecties niet opliep. Heb je een groot risico gelopen op HIV, dan wordt deze test eerder herhaald.
  Let op: als je een soa hebt dan kun je die tijdens de periode van drie maanden doorgeven aan een ander. Vrij deze periode veilig!

  Bij een opgelopen besmetting wordt de uitslag van de Hepatitis B test meestal 2 tot 3 maanden daarna postitief. Als iemand een soa oploopt, duurt het even voordat een test de soa kan aantonen. In deze periode kan de SOA al wel overgedragen worden op sekspartners.

  Reviews

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Hepatitis B infectie DNA PCR kwantitatief

   Hepatitis B infectie DNA PCR kwantitatief

   € 239,-

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »