Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • fructose-intolerantie test

fructose-intolerantie test

  De fructose-intolerantietest is een diagnostische test om te bepalen of iemand intolerant is voor fructose een natuurlijke suiker. Het houdt meestal in dat je een gecontroleerde hoeveelheid fructose inneemt en vervolgens symptomen zoals buikpijn diarree

  € 195,-169,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  fructose-intolerantie test

  Erfelijke test op fructose intolerantie uit EDTA plasma.

  Erfelijke fructose-intolerantie, of fructosevergiftiging, is een erfelijke aandoening, veroorzaakt door het ontbreken van een enzym in de lever dat de stofwisseling van fructose regelt.
  Het ontbrekende enzym is aldolase-B, dat fructose-1-fosfaat omzet in DHAP en glyceraldehyde. Hierdoor kan de fructose niet verder omgezet worden dan fructose-1,6-bifosfaat. Dit houdt fosfaten vast.
   
  Glucose kan nog wel worden vrijgemaakt uit glycogeen, maar niet via gluconeogenese, wat ernstige hypoglykemie tot gevolgen kan hebben.
  Bij de erfelijke vorm HFI mist het lichaam het enzym fructose-1-fosfaat-aldolase. Dat enzym is nodig om fructose af te breken. Als dat niet lukt, wordt het overtollig fructose opgeslagen in de lever, nieren en dunne darm.

  Het gevolg:

  • de suikerstofwisseling raakt verstoord
  • Andere klachten zijn buikpijn en overgeven na het eten van fructose


  Kinderen die HFI hebben en toch veel fructose binnenkrijgen, kunnen nier- en leverproblemen krijgen met uiteindelijk de dood als gevolg.
  Het is lastig te zeggen hoeveel mensen deze erfelijke vorm van fructose-intolerantie hebben, omdat de diagnose moeilijk te stellen is. Naar schatting heeft 1 op de 22.000 mensen HFI.

  Een DNA-test kan uitsluitsel geven, maar als de test geen HFI aantoont, wil dat nog niet zeggen dat die persoon het ook daadwerkelijk niet heeft. Een leverbiopsie of een fructose-tolerantietest waarbij fructose wordt geïnjecteerd en vervolgens glucose en fosfaat in het bloed wordt gemeten, kunnen uitsluitsel geven. De behandeling bestaat uit een levenslang strikt fructose-, sacharose- en sorbitolvrij dieet.

  Reviews

  Recent bekeken

   • fructose-intolerantie

   fructose-intolerantie

   € 195,- € 169,-

   De fructose-intolerantietest is een diagnostische test om te bepalen of iemand intolerant ...

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   fructose-intolerantie test

   fructose-intolerantie test

   € 195,- € 169,-

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »