Terug

 • Ellen Tibentest met Candida
 • Ellen Tibentest met Candida

Ellen Tibentest met Candida

  222,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1265 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  James

  Goede klantenservice!

  10/10

  Dex Hermans

  Ik ben erg tevreden over het bedrijf en laad regelmatig mijn bloed onderzoeken. Het enige jammer vind ik dat je geen bevestiging krijgt wanneer het bloed is aangekomen. Dat zou wel een meerwaarde…

  Productomschrijving

  Ellen Tibentest met Candida

  Deze test is speciaal samengesteld door Ellen Tiben en bestaat uit:

  • TSH
  • Vrij T4 (FT4)
  • T3 (TT3)
  • anti-TPO
  • ijzer
  • ferritine
  • Candida IgA
  • Candida IgG  
  • Candida Antigeen


  Schildklierafwijkingen leiden tot allerlei vage klachten. Bij een overactieve schildklier zijn dat o.a.: een snelle hartslag, gewichtsverlies, nervositeit, trillende handen, geïrriteerde ogen, slaapproblemen en een gejaagd gevoel. Bij vrouwen kan er ook een onregelmatige menstruatiecyclus ontstaan. Bij een tekort aan schildklierhormonen heeft men last van gewichtstoename, droge huid, obstipatie, het snel koud hebben, vermoeidheid en bij vrouwen zware menstruatiebloedingen

  Lees de blog van Ellen Tiben. Zij werkt vanuit haar eigen ervaring en heeft al vele mensen geholpen.

  TSH zorgt ervoor dat steeds de juiste hoeveelheid schildklierhormoon wordt aangemaakt. Schildklierhormoon regelt het gebruik van energie in het lichaam het heeft een soort thermostaatfunctie.

  Vrij T4 zorgt ervoor dat allerlei processen in het lichaam snel genoeg verlopen. Een te lage waarde duidt op een te traag werkende schildklier. Een te hoog FT4 duidt op een te snel werkende schildklier.

  T3 is het hormoon dat ontstaat uit T4 en dat het uiteindelijke effect van schildklierhormoon veroorzaakt. Eigenlijk is T3 dus belangrijker dan T4.

  Anti-TPO Thyreoid. microsomale al. (TPO) 

  Deze test meet de antistoffen die zich richten op de schildklier. Gewoonlijk maakt het afweersysteem antistoffen aan om ongewenste indringers of ziekteverwekkers onschadelijk te maken. Soms gaat er iets mis, waardoor antistoffen worden gemaakt tegen gezonde cellen, weefsel of organen in het lichaam. Het leidt tot auto-immuunziekten waarbij onbedoeld beschadigingen en ontstekingen ontstaan van lichaamsweefsel en organen, zoals in dit geval de schildklier.

  De meeste gezonde mensen hebben geen schildklierantistoffen in het bloed. Wel hebben (oudere) vrouwen een grotere kans (zeker naarmate de leeftijd vordert) op de aanmaak van schildklier autoantistoffen. Een deel van deze groep zal later schildklieraandoeningen ontwikkelen. Mild tot matig verhoogde hoeveelheden schildklier antistoffen worden aangetroffen bij diverse schildklier- en auto-immuunaandoeningen zoals suikerziekte en reuma. Sterk verhoogde waarden wijzen op een schildklierziekte zoals de ziekte van Hashimoto (slecht werkende schildklier) of de ziekte van Graves (overactiviteit van de schildklier). Tijdens de zwangerschap kunnen deze antistoffen ook leiden tot schildklierproblemen bij het ongeboren kind.

  Candida Albicans IgA, IgG en antigeen

  De eerste tekenen zijn vaak een opgeblazen gevoel, obstipatie, winderigheid, buikkrampen en anale jeuk. In een later stadium breekt de Candida door de beschermende slijmlaag in de darmen en komt in het bloed terecht. Het reist nu door het lichaam en groeit uit tot een ware plaag die vele symptomen kan veroorzaken.
   

  Reviews

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Ellen Tibentest met Candida

   Ellen Tibentest met Candida

   € 222,-

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »