Prikpunten op maximaal 10 km van je huis
Geen verwijzing van je huisarts nodig
Stel zelf je onderzoek samen
Uitgebreid assortiment
€495,00 €465,00
Toevoegen aan winkelwagen

DNA-Expert Voeding

DNA-Expert Voeding
€495,00 €465,00 Incl. btw

Nutrition Sensor - Nutrigenetics, de toekomst van voeding
Een voedingsplan gebaseerd op uw genen.

Genetische variaties beïnvloeden hoe uw lichaam reageert op bepaalde voedingsstoffen en voedselingrediënten en welke stoffen op de juiste manier kunnen worden omgezet en gebruikt. Omdat uw voeding een vitale rol speelt voor uw gezondheid, kunnen we nu uw genen analyseren en uw dieet aanpassen, zodat meer dan 20 potentiële stofwisselingsproblemen kunnen worden voorkomen.

Dit gebied wordt Nutrigenetica genoemd, d.w.z. de aanpassing van het dieet is gebaseerd op genetische gegevens. Door de analyse van meer dan 50 genetische variaties, verkrijgen we waardevolle informatie over je aangeboren sterke en zwakke punten.

Welke voedingsmiddelen zijn gezond voor u? Bij sommige genetische metabolische problemen zijn calciumbevattende melkproducten erg gezond voor het lichaam, terwijl het in andere situaties ongezond kan zijn.  De werkelijke calciumbehoefte kan  alleen worden bepaald als alle relevante genen in kaart zijn gebracht.

Door een analyse van meer dan 50 genen die relevant zijn voor uw voeding, kunnen we nu bepalen op welke gebieden u goed beschermd bent, en op welke gebieden er mogelijk een tekort is, vanwege uw persoonlijke stofwisseling. De analyse kan u helpen om voedsel dat niet goed voor u is te vermijden en uw lichaam optimaal te voorzien van belangrijke voedingsstoffen die u volgens uw DNA profiel juist nodig heeft.

Genetische analyse kan zelfs waardevolle informatie opleveren over de vraag of bepaalde stoffen, die gewoonlijk als gezond worden beschouwd, op de gebruikelijke manier door uw lichaam kunnen worden omgezet..

Een goed voorbeeld is Omega 3 in de vorm van visoliecapsules. Omega 3 komt van nature voor in vis en wordt beschouwd als een cholesterolverlagende stof daarom wordt het vaak als voedingssupplement ingenomen in de vorm van visoliecapsules. Voor veel mensen zorgt dit voor een verbetering van het cholesterol. Sommige mensen lijken echter geen baat te hebben bij de toevoeging van Omega 3. Wetenschappers hebben ontdekt dat een variatie in het APOA1-gen ertoe leidt dat Omega 3 het cholesterolgehalte niet verbetert maar dat bij  mensen met dit gen het zelfs verergert. Er zijn dus veel mensen die Omega 3-capsules nemen terwijl het resultaat is het tegenovergestelde van wat ze willen bereiken.

Zo ook bij co-enzym Q10, dat vaak als een anit oxidant wordt beschouwd om het verouderingsproces te vertragen. Q10 is niet onmiddellijk na inname actief, maar moet door een specifiek gen in de actieve vorm Ubiquinol worden omgezet. Sommige mensen hebben echter een defect in dit gen en kunnen daarom Q10 niet activeren. Hoewel de inname van Q10 voor sommige mensen bescherming biedt tegen vrije radicalen, heeft het geen effect op mensen met een andere DNA variant.

Algemene voedingsadviezen zijn algemeen bekend en een gezond dieet wordt  aanbevolen aan ieder mens. Deze adviezen zijn echter opgesteld voor het grote publiek en helaas worden individuele adviezen hierin niet meegenomen. Omdat elk mens verschillende genen heeft, is er geen "universeel" voedingsplan en het optimale dieet voor u  is net zo uniek als u zelf. Dus test je genen en ontdek welk dieet belangrijk is voor jou om gezond te worden blijven.
Bij de bestelling ontvangt u:

  • Een analyse van je genen
  • Een persoonlijk voedingsprogramma

De uitslag, Het rapport,  bestaat  uit meer dan 60 paginas en 1000+ voedselanalyses (Engels, Duits maar nu ook in het Nederlands beschikbaar )
Het persoonlijk gewichtsverlies programma is levenslang geldig.

Zie hier een voorbeelduitslag van DNA Voeding. Nu ook in het Nederland, zie deze voorbeelduitslag hier!

Naar aanleiding van deze DNA analyse is het ook mogelijk om uw persoonlijke voedingssuplementen te kopen, persoonlijk samengesteld naar aanleiding van uw genetische onderzoek.
Prijzen vanaf 34 euro per week.

voor meer achtergrond informatie lees deze blog over Nutrigenetica


 

DNA-Expert Voeding

Nog niet gewaardeerd

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Je beoordeling toevoegen

Nog niet gewaardeerd

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Je beoordeling toevoegen

Gerelateerde producten

Sale

DNA-Expert Totaal

Brengt volgens de laatste techtnieken uw genetische aanleg i..
€1.825,00 €995,00
Sale

iGene DNA-test Health

iGene HEALTH is de meest complete DNA-speekseltest. Het geef..
€266,00 €226,00
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Prikpunten op maximaal 10 km van je huis
Geen verwijzing van je huisarts nodig
Stel zelf je onderzoek samen
Uitgebreid assortiment