Terug

 • DNA-Expert Performance

DNA-Expert Performance

  € 495,- € 347,-

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1265 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  James

  Goede klantenservice!

  10/10

  Dex Hermans

  Ik ben erg tevreden over het bedrijf en laad regelmatig mijn bloed onderzoeken. Het enige jammer vind ik dat je geen bevestiging krijgt wanneer het bloed is aangekomen. Dat zou wel een meerwaarde…

  Productomschrijving

  DNA-Expert Performance

  DNA-Expert Performance Sensor  DNA speekseltest.
  Een geoptimaliseerd voedings- en trainingsprogramma op basis van je genen

  Waar ligt jouw talent?
  Bepaalde genetische variaties hebben een aanzienlijke invloed op de kracht en het uithoudingsvermogen van uw spiercellen. Vanwege deze genen zijn sommige genetische types bij uitstek geschikt om snel te reageren en krachtsport (grote en dikke cellen),
  Andere genetische typen spiercellen zijn  zwakker en langzamer, maar omdat ze over een verbeterde bloedcirculatie beschikken, zijn deze weer optimaal geschikt voor duursporten.

  Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat een atleet een 5x hogere kans heeft om zich te kwalificeren voor de Olympische / Wereldbekerliga in een sport die geschikt is voor zijn genen Genetische analyse maakt het dus mogelijk om je genetische talent te identificeren voor kracht of duursporten, en je kunt je atletische oriëntatie dienovereenkomstig bepalen.

  Wat doen jouw genen met oxidatieve stress?
  Maar genen hebben nog meer invloed op uw prestaties:
  Cellen hebben een bepaalde hoeveelheid zuurstof nodig die het lichaam  vanuit de lucht omzet in kinetische energie. Het lichaam heeft meer energie nodig en dus meer zuurstof tijdens het trainen, daarom versnelt de ademhaling  tijdens het sporten. Als er onvoldoende zuurstof in de cellen is, wordt het moeilijker de zuurstof om te zetten in engergie en neemt de prestatie af.

  Het vermogen om zuurstof via de longen te absorberen en het naar de juiste spieren te transporteren wordt VO2max genoemd. Dit kan worden verhoogd door  een goede duurtraining.
  Er zijn echter mensen die in hun genen al de aanleg hebben om het VO2max- niveau te verhogen. Deze mensen hebben  zonder training al een beter uitgangspunt dan andere atleten.

  Wat doen jouw genen met vrije radicalen?
  Athleten produceren vrije radicalen die het weefsel kunnen beschadigen. Sporten is gezond, dat staat buiten kijf. Regelmatige lichaamsbeweging beschermt immers tegen veel vrije radicalen waardoor vroegtijdige veroudering en de ontwikkeling van ziekten zoals diabetes of kanker minder kans krijgen. Maar te veel sporten kan een te grote belasting voor het lichaam worden en ziek maken. De reden daarvoor is oxidatieve stress. Niet alleen wedstrijdsporters, maar ook gelegenheidssporters moeten daarom oppassen, omdat deze moleculen uw gezondheid en atletische prestaties  negatief beïnvloeden.  Mensen met  bepaalde genen kunnen deze moleculen herkennen en neutraliseren. Helaas hebben veel mensen genen die de functie en de bescherming verstoren en daarom de oxidatieve stress verhogen. Bepaalde micronutriëntenantioxidanten, kunnen de ontbrekende bescherming compenseren, mits in de juiste dosis toegedient.. Het is daarom mogelijk om in de genen te testen en eventuele genetische zwakte te compenseren met de juiste dosis micronutriënten.

  Wat is jouw genetisch risico op blessures?
  Zelfs de agressiviteit van het immuunsysteem wordt bepaald door bepaalde genen die tot een hoger risico op verwonding kunnen leiden. Deze analyse beschrijft jouw ontstekingsreacties en analyseert jouw individuele genetische risico op letsel.

  Persoonlijke voedsellijst voor optimale prestaties
  De voedsellijst bevat meer dan 900 verschillende voedingsstoffen op basis van jouw genetische profiel, en stelt je in staat om uw prestaties eenvoudig optimaal te verbeteren.

  • Groene trofees (zie uitslag) geven aan dat de caloriebalans in dit soort voedsel optimaal is voor jouw atletische prestaties. Dit soort voedsel bevat een goede balans van calorieën voor je spieren. Hoe meer groene trofeepictogrammen een type voedsel heeft, hoe beter het jouw atletische prestaties zal beïnvloeden.  
  • Rode trofees geven aan dat de verdeling van calorieën in deze voedingsmiddelen niet optimaal is voor uw lichaam. Deze voedingsmiddelen bevatten calorieën, maar niet de calorieën die je nodig hebt voor optimale prestaties. Probeer deze voedingsmiddelen te vermijden voordat je atletisch wilt presteren.  
  • Als je ons hebt geïnformeerd over allergieën of intoleranties waaraan je lijdt of als je een bepaald soort van voedsel wilt vermijden, vind je mogelijk een waarschuwingssymbool (!) In dit gedeelte van de tabel. Dit betekent dat dit soort voedsel stoffen kan bevatten die allergische reacties of symptomen van een voedselintolerantie kunnen veroorzaken. Deze waarschuwing is uitsluitend gebaseerd op de informatie die je bij het orderformulier hebt verstrekt en er zijn geen genen getest voor deze sectie.
  • Een waarschuwing (!) In deze kolom betekent dat dit soort voedsel een stof bevat die spijsverteringsproblemen of andere tekenen van voedselallergie veroorzaakt vanwege jouw genetica. Houd bij het eten van dit voedsel rekening met spijsverteringsproblemen of andere tekenen en vermijd deze voedingsmiddelen indien nodig. Als er geen problemen optreden, kun je doorgaan met het eten van dit voedsel.

  Bij de bestelling ontvangt je:

  • Een analyse van je genen
  • Een persoonlijk voedingsprogramma

  De uitslag, Het rapport,  bestaat  uit meer dan 60 paginas en 1000+ voedselanalyses (Engels, Duits, nu ook in het Nederlands beschikbaar )
  Het persoonlijk gewichtsverlies programma is levenslang geldig.

  Zie hier een voorbeelduitslag van DNA_Expert Performance (engels). Rapportage nu ook in het Nederlands beschikbaar.

  Als je deze test wilt toevoegen aan een andere DNA-Expert test, dan kunnen wij een aanzienkelijke korting verlenen, omdat de startkosten dan al gemaakt zijn. Kies voor offerte nog niet afrekenen voor een vrijblijvende offerte.   

  Reviews

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   DNA-Expert Performance

   DNA-Expert Performance

   € 495,- € 347,-

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »