Offerte aanvragen

Krijg je niet gevonden wat je zoekt op onze site? Wil je zakelijk, of voor meerdere personen een onderzoek laten uitvoeren? Vraag dan een offerte aan, zodat wij met je mee kunnen.

Terug

 • Quan-T-Cell SARS-CoV-2 EUROIMMUN

Quan-T-Cell SARS-CoV-2 EUROIMMUN

1-2 dagen

  Corona T-cellen geheugencellen Bloedonderzoek door Laboratorium. EUROIMMUN

  159,-

  + 21,90 eenmalig prikkosten per bestelling
  Bekijk de video voor meer informatie

  Toelichting

  Voor deze test is een bloedafname vanuit een ader nodig. Afname gebeurt via een prikpost bij jou in de buurt. Bij iedere bestelling hoeft maar 1 keer een bloedafname besteld te worden, zelfs als je meerdere tests bestelt.

  De kosten voor de bloedafname bij de prikpost inclusief testkit en verzendkosten bedragen € 21,90.

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onzeklantenservice.

  Aan verlanglijst toevoegen

  • Geen verwijzing nodig van je huisarts
  • Stel zelf je onderzoek samen
  • Prikpunten in heel Nederland

  1853 beoordelingen

  Placeholder8,9/10
  10/10

  Monique

  Heel fijne instantie. Ik laat jaarlijks een volledige check doen en ben zeer tevreden. Resultaat van de test komt snel en klantenservice goed bereikbaar.

  10/10

  Denise

  Super snel, na een week al de uitslag ontvangen van uitgebreid bloedonderzoek

  Productomschrijving

  Quan-T-Cell SARS-CoV-2 EUROIMMUN

  NIEUW Quan-T-Cell SARS-CoV-2 EUROIMMUN bloedonderzoek, Covid-19 geheugencellen. Uit Heparin-Bloed (CV2TLY uit Lithium-Heparine groene hb buis)

  Beoordeling van immuun gecompromitteerde patiënten die weinig of geen antistoffen hebben ontwikkeld.

  Immuun gecompromitteerde patiënten

  Immuun gecompromitteerde patiënten zijn mensen waarbij het immuunsysteem niet of bijna niet is staat is om infecties of ziekten te bestrijden. Immunosuppressie kan veroorzaakt worden door ziekten, zoals aids of lymfomen. Dit kan ook een bijwerking zijn van bepaalde medicijnen.

  Testprincipe: Gebaseerd op de immunologische testmethode van een interferon gamma release assay (IGRA)

  Deze test kan alleen op locatie Mönchengladbach plaatsvinden of op basis van project met koerier. Of bloedafname in de middag en dan per medisch post versturen.

  SARS-CoV-2 wordt voornamelijk overgedragen door in de luchtwegen van virusbevattende druppeltjes en aerosolen die worden geproduceerd tijdens spreken, ademen, hoesten en niezen. De incubatietijd van SARS-CoV-2 is drie tot zeven, maximaal 14 dagen. De infectie kan asymptomatisch verlopen of symptomen veroorzaken van een koortsachtige ziekte met onregelmatige longinfiltraten. Sommige patiënten, vooral oudere of chronisch zieke patiënten, ontwikkelen acuut respiratoir distress syndroom (ARDS).

  Ongeveer 90% van de SARS-CoV-2-patiënten ontwikkelt tot dag 10 na het begin van de symptomen specifieke antilichamen. COVID-19-patiënten produceren ook vaak SARS-CoV-2-reactieve IFN-γ-afgevende T-cellen.

  Het cytokin IFN-γ speelt een centrale rol in de afweer tegen virussen en micro-organismen. Het activeert bijvoorbeeld macrofagen en stimuleert de specifieke cytotoxische immuniteit. IFN-γ wordt vroeg in de infectie geproduceerd - vóór het optreden van de anti-gen-specifieke adaptieve immuunrespons. Hoe lang de  SARS-CoV-2-specifieke T-cellen aanblijven is nog niet duidelijk. Recente gegevens en ervaringen met andere menselijke coronavirusinfecties laten echter zien dat ze potentieel aanhouden en dat ze de virale replicatie en de infectie van de gastheer kunnen beheersen, evenals hun relevantie voor de bescherming die wordt veroorzaakt door vaccinatie.

  Een recente Amerikaanse studie toonde aan dat geïnfecteerde mensen in staat zijn om T- en B-cellen tegen covid-19 aan te maken. Die studie liet ook zien dat zelfs sommige niet-besmette mensen T-cellen hadden tegen covid-19, wat wijst op een overlapping met de reactie op eerdere coronavirusinfecties: de zogenaamde kruisreactiviteit. (Coronavirussen veroorzaken ook SARS, MERS en in sommige gevallen een verkoudheid).

  Ook bleek uit recent onderzoek van het Karolinska Instituut in Zweden dat verschillende covid-19-patiënten met milde tot geen symptomen T-cellen tegen het virus hadden aangemaakt. Dit was zelfs het geval bij patiënten die geen aantoonbare niveaus van antilichamen tegen het virus hadden. Belangrijker nog is dat de onderzoekers ook bewijs vonden van T-geheugencellen bij herstellende patiënten. Dat suggereert dat covid-19 een krachtige respons oproept van T-geheugencellen, die terugkerende episodes van ernstige covid-19 zou kunnen voorkomen

  Als er geen antilichamen tegen covid-19  meer in het lichaam zijn sluit dat niet uit dat er T- en B-geheugencellen zijn, die in staat zijn om uit hun sluimerende toestand weer op te duiken om het lichaam te beschermen tegen een nieuwe infectie. Met andere woorden: de antilichamen die de B-cellen maken tijdens de eerste blootstelling verdwijnen naar verloop van tijd,  maar de geheugencellen die als gevolg daarvan ontstaan, blijven veel langer bestaan.

  Er is nog veel wat we niet weten. De testmethoden en de kennis van het immuunsysteem m.b.t. covid-19 staan nog in de kinderschoenen.

  Reviews

  Gebruikers beoordelingen 5 / 5Reviews:(1)

  • GA Door greta - 18-12-2021 10:33

   5 / 5

   Goed artikel dat concreet en duidelijk uitklaart hoe het immuunsysteem echt werkt. Niet het medianarratief. Dank daarvoor.

  Recent bekeken

   • Covid-19 geheugen -T-cellen

   Covid-19 geheugen -T-cellen

   € 159,-

   Corona T-cellen geheugencellen Bloedonderzoek door Laboratorium. EUROIMMUN

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Quan-T-Cell SARS-CoV-2 EUROIMMUN

   Quan-T-Cell SARS-CoV-2 EUROIMMUN

   € 159,-

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »