Prikpunten op maximaal 10 km van je huis
Geen verwijzing van je huisarts nodig
Stel zelf je onderzoek samen
Uitgebreid assortiment
€49,00
In winkelwagen

Chlamydia SOA uit bloed. Heb ik ooit Chlamydia gehad?

Chlamydia SOA uit bloed. Heb ik ooit Chlamydia gehad?
€49,00 Incl. btw
Chlamydia trachomatis IgG screening. (uit serum) meet of u ooit Chlamydia heeft gehad.
De test detecteert antistoffen  tegen Chlamidia . trachomatis
De bepaling wordt uitgevoerd om een in het verleden doorgemaakte infectie met Chlamydia trachomatis vast te stellen. Voor het vaststellen van een doorgemaakte infectie volstaat een IgG bepaling. Bij het vermoeden van een recente infectie is het raadzaam de urinetest te laten uitvoeren.
Chlamydia trachomatis is een bacterie die de seksueel overdraagbare aandoening chlamydia veroorzaakt.
Deze ziekte uit zich bij de man door urethritis en soms epididymitis (bijbalontsteking).
Bij de vrouw treden cervicitis (baarmoederhalsontsteking) en soms urethritis op.
De bacterie is ook bekend als verwekker van trachoom, een ziekte van het slijmvlies van het oog, waarnaar de bacterie is vernoemd.

Als chlamydia bij vrouwen niet of niet tijdig wordt behandeld, kan bij 8-40% van de van hen pelvic inflammatory disease (PID) ontstaan. PID is een verzamelnaam voor infecties van het kleine bekken, baarmoederslijmvlies, de eileiders en de buikholte en abcessen in de eierstokken of eileider. PID kan gepaard gaan met chronische pijn in de onderbuik, maar kan ook zonder klachten verlopen. In minstens de helft van de PID-gevallen lijkt dat laatste het geval. PID verhoogt het risico op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, verminderde vruchtbaarheid of onvruchtbaarheid. De kans op onvruchtbaarheid neemt toe met het aantal keren dat een PID is doorgemaakt.PID kan ook het gevolg zijn van gonorroe. Vaak is niet bekend of PID is veroorzaakt door chlamydia of gonorroe.

Kruisreacties zijn mogelijk. Aanzienlijke Chlamydia IgG antistoffen-titers worden vaak gevonden vanwege de hoge mate van infectie 
Lokale infecties leiden niet altijd tot een voldoende meetbare IgG-respons. Om helemaal zeker te zijn dient een dna PCR test gedaan te worden.
De PCR wordt gebruikt om C. trachomatis aan te tonen bij patiënten met een acute infectie. Dit bloedonderzoek voor het  aantonen van anti-Chlamydia-IgG-antilichamen is niet geschikt voor de diagnostiek van acute infecties, maar kunnen wel gebruikt worden om aan te tonen dat iemand ooit een infectie heeft doorgemaakt

Het is ook zinvol om de Hs-CRP test toe te voegen om te zien of er een chronische ontsteking is, deze in combinatie met een postifive chlamydia IgG uitslag kan nl. het risico op eileiderafwijkingen verhogen.

https://www.ntvg.nl/artikelen/diagnostische-toepassing-van-de-chlamydia-antilichaamtest-bij-subfertiele-vrouwen/volledig
Chlamydia SOA uit bloed. Heb ik ooit Chlamydia gehad?

Nog niet gewaardeerd

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen

Uw review toevoegen

Nog niet gewaardeerd

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen

Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Prikpunten op maximaal 10 km van je huis
Geen verwijzing van je huisarts nodig
Stel zelf je onderzoek samen
Uitgebreid assortiment